Paella

Paella med breiflabb og kamskjell

Å lage mat fra bunnen av trenger ikke ta all verdens tid.

PAELLA MED BREIFLABB OG KAMSKJELL: Den spanske nasjonalretten kan lages med forskjellige typer kjøtt og fisk. Foto: Synøve Dreyer
PAELLA MED BREIFLABB OG KAMSKJELL: Den spanske nasjonalretten kan lages med forskjellige typer kjøtt og fisk. Foto: Synøve Dreyer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ALLERS.NO:  Med en halv time til rådighet får du god, hjemmelaget middag! Denne spanske risretten lages ofte med kylling og annet kjøtt sammen med ulike typer sjømat. Denne er laget med bare sjømat.

Paella med breiflabb og kamskjell

(4 porsjoner)

Du trenger: 
400 g breiflabbfilet eller annen fast fisk
16–20 blåskjell
8 kamskjell
1 løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ss hakket persille
4 ss olivenolje
3 dl langkornet ris
6 dl vann
1 rød paprika, i strimler
1 stor tomat, i terninger uten frø
100 g grønne bønner
100 g dypfryste erter
1 ts paprikapulver
1 knivspiss safran
2 ts salt
1 ts pepper
100 g rensede reker

1. Skjær fisken i store terninger. Tin fryste kamskjell.

2. Varm oljen i en stor stekepanne, og brun løk, hvitløk og persille et par minutter.

3. Tilsett risen og rør den godt inn. Hell på vann og kok opp. La risen småkoke til den er nesten mør, 12–15 minutter. Kok med blåskjellene de siste 3–4 minuttene. Spe med mer vann om nødvendig.

4. Legg i fisk og grønnsaker, rør inn paprika, safran, salt og pepper. La retten småkoke videre til alt er mørt i ca. 5 minutter. Tilsett kamskjellene det siste minuttet. Smak om det trengs mer salt og pepper, dryss rekene over.

STEKT RISMED SJØMAT: Paella betyr stekepanne, og serveres i dag i utallige varianter. Foto: Synøve Dreyer
STEKT RISMED SJØMAT: Paella betyr stekepanne, og serveres i dag i utallige varianter. Foto: Synøve Dreyer Vis mer

5. Server paella nylagd og rykende varm.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer