PANEER CURRY: Ah, hva smaker vel ikke bedre enn indisk mat? FOTO: Nina Malling
PANEER CURRY: Ah, hva smaker vel ikke bedre enn indisk mat? FOTO: Nina Malling Vis mer

Paneer curry:

Paneer curry med nanbrød

Paneer er en grillost som brukes i mange indiske retter. Den er vanskelig å kjøpe, men du kan enkelt lage den selv.

Publisert

Paneer curry

4 porsjoner / Tid: 50 min

Dette trenger du:

Curry:

Til servering:

Slik gjør du:

  1. Varm melken til like under kokepunktet i en kjele. Tilsett yoghurten litt av gangen, mens du rører med en sleiv. Melken vil begynne å skille seg slik at du får en grynete ostemasse.
  2. Legg en stor sil over en skål, og legg et håndkle i bunnen. Hell innholdet i kjelen igjennom kledet. La det gjerne stå litt, så ostemassen avkjøles. Pakk klede rundt ostemassen, og klem ut væsken, så får du en fast ost.
  3. Legg osten i kledet på en fjøl, og legg noe tungt over, f.eks. en fjøl eller kjele. La det stå i ca. 5 minutter, slik at væsken presses ut av osten. Skjær så osten i terninger. Kvern over salt og pepper, og stek bitene i smør i en panne til de er sprø og gylne. Sett dem til siden mens du lager sausen.
  4. Rens og finhakk løk. Riv løk, hvitløk og ingefær i smør i en stor kjele. Tilsett karripasta, karri, garam masala, salt og pepper. Knip av noen korianderblader og legg dem i.
  5. Skyll auberginen, og skjær i terninger. Stek auberginebitene til de blir myke og får farge. Hell i kokosmelk, yoghurt og tomatpuré. La retten småkoke i 10 minutter, og smak til med salt, pepper og litt limesaft.
  6. Tilsett de stekte paneer-terningene, og rør rundt. Rist kasjunøttene i en tørr panne. Skyll og rist vannet av salaten. Varm nanbrød etter anvisning på pakken. Dryss retten med nøtter og korianderblader, og server med salatblader og brød.

LES OGSÅ: Baconpizza med karamellisert løk

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer