Paneer curry:

Paneer curry med nanbrød

Paneer er en grillost som brukes i mange indiske retter. Den er vanskelig å kjøpe, men du kan enkelt lage den selv.

PANEER CURRY: Ah, hva smaker vel ikke bedre enn indisk mat? FOTO: Nina Malling
PANEER CURRY: Ah, hva smaker vel ikke bedre enn indisk mat? FOTO: Nina Malling Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Paneer curry

4 porsjoner / Tid: 50 min

Dette trenger du:

  • 1 l helmelk
  • 2 ½ dl gresk yoghurt
  • salt, nykvernet pepper
  • 1 ss smør

Curry:

  • 2 løk
  • 2 hvitløkbåter
  • 3 cm frisk ingefær
  • 1 ss smør til steking
  • 3 ts rød karripasta
  • 3 ts karri
  • 3 ts garam masala
  • salt
  • nykvernet pepper
  • 1 potte koriander
  • 1 aubergine
  • 1 boks kokosmelk
  • 2 dl gresk yoghurt
  • 140 g tomatpuré
  • saft av 1 lime

Til servering:

  • 1 neve kasjunøtter
  • 100 g småsalat
  • nanbrød

Slik gjør du:

  1. Varm melken til like under kokepunktet i en kjele. Tilsett yoghurten litt av gangen, mens du rører med en sleiv. Melken vil begynne å skille seg slik at du får en grynete ostemasse.
  2. Legg en stor sil over en skål, og legg et håndkle i bunnen. Hell innholdet i kjelen igjennom kledet. La det gjerne stå litt, så ostemassen avkjøles. Pakk klede rundt ostemassen, og klem ut væsken, så får du en fast ost.
  3. Legg osten i kledet på en fjøl, og legg noe tungt over, f.eks. en fjøl eller kjele. La det stå i ca. 5 minutter, slik at væsken presses ut av osten. Skjær så osten i terninger. Kvern over salt og pepper, og stek bitene i smør i en panne til de er sprø og gylne. Sett dem til siden mens du lager sausen.
  4. Rens og finhakk løk. Riv løk, hvitløk og ingefær i smør i en stor kjele. Tilsett karripasta, karri, garam masala, salt og pepper. Knip av noen korianderblader og legg dem i.
  5. Skyll auberginen, og skjær i terninger. Stek auberginebitene til de blir myke og får farge. Hell i kokosmelk, yoghurt og tomatpuré. La retten småkoke i 10 minutter, og smak til med salt, pepper og litt limesaft.
  6. Tilsett de stekte paneer-terningene, og rør rundt. Rist kasjunøttene i en tørr panne. Skyll og rist vannet av salaten. Varm nanbrød etter anvisning på pakken. Dryss retten med nøtter og korianderblader, og server med salatblader og brød.

LES OGSÅ: Baconpizza med karamellisert løk

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer