PANEER CURRY: Ah, hva smaker vel ikke bedre enn indisk mat? FOTO: Nina Malling
PANEER CURRY: Ah, hva smaker vel ikke bedre enn indisk mat? FOTO: Nina Malling Vis mer

Paneer curry:

Paneer curry med nanbrød

Paneer er en grillost som brukes i mange indiske retter. Den er vanskelig å kjøpe, men du kan enkelt lage den selv.

Paneer curry

4 porsjoner / Tid: 50 min

Dette trenger du:

  • 1 l helmelk
  • 2 ½ dl gresk yoghurt
  • salt, nykvernet pepper
  • 1 ss smør

Curry:

  • 2 løk
  • 2 hvitløkbåter
  • 3 cm frisk ingefær
  • 1 ss smør til steking
  • 3 ts rød karripasta
  • 3 ts karri
  • 3 ts garam masala
  • salt
  • nykvernet pepper
  • 1 potte koriander
  • 1 aubergine
  • 1 boks kokosmelk
  • 2 dl gresk yoghurt
  • 140 g tomatpuré
  • saft av 1 lime

Til servering:

  • 1 neve kasjunøtter
  • 100 g småsalat
  • nanbrød

Slik gjør du:

  1. Varm melken til like under kokepunktet i en kjele. Tilsett yoghurten litt av gangen, mens du rører med en sleiv. Melken vil begynne å skille seg slik at du får en grynete ostemasse.
  2. Legg en stor sil over en skål, og legg et håndkle i bunnen. Hell innholdet i kjelen igjennom kledet. La det gjerne stå litt, så ostemassen avkjøles. Pakk klede rundt ostemassen, og klem ut væsken, så får du en fast ost.
  3. Legg osten i kledet på en fjøl, og legg noe tungt over, f.eks. en fjøl eller kjele. La det stå i ca. 5 minutter, slik at væsken presses ut av osten. Skjær så osten i terninger. Kvern over salt og pepper, og stek bitene i smør i en panne til de er sprø og gylne. Sett dem til siden mens du lager sausen.
  4. Rens og finhakk løk. Riv løk, hvitløk og ingefær i smør i en stor kjele. Tilsett karripasta, karri, garam masala, salt og pepper. Knip av noen korianderblader og legg dem i.
  5. Skyll auberginen, og skjær i terninger. Stek auberginebitene til de blir myke og får farge. Hell i kokosmelk, yoghurt og tomatpuré. La retten småkoke i 10 minutter, og smak til med salt, pepper og litt limesaft.
  6. Tilsett de stekte paneer-terningene, og rør rundt. Rist kasjunøttene i en tørr panne. Skyll og rist vannet av salaten. Varm nanbrød etter anvisning på pakken. Dryss retten med nøtter og korianderblader, og server med salatblader og brød.

LES OGSÅ: Baconpizza med karamellisert løk

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: