SUNN PANNA COTTA: Kokossukker har lavere glykemisk indeks enn vanlig sukker, noe som gir jevnere blodsukkerstigning. FOTO: Betina Hastoft
SUNN PANNA COTTA: Kokossukker har lavere glykemisk indeks enn vanlig sukker, noe som gir jevnere blodsukkerstigning. FOTO: Betina Hastoft
Sunn panna cotta:

Panna cotta med krydder, kokos og ananas

Panna cotta betyr kokt fløte på italiensk, men her er kremfløten erstattet med kaffefløte og skummet melk, noe som gjør fettinnholdet mye lavere.

Panna cotta med kydder, kokos og ananas

Tid: 30 min / Trekketid: 30 min / Avkjøling: Minst 4 timer / Antall personer: 4

Panna cotta betyr kokt fløte på italiensk, men her er kremfløten erstattet med kaffefløte og skummet melk, noe som gjør fettinnholdet mye lavere. Desserten får smak fra søte, eksotiske krydder, samt ananas og kokos.

Et godt tips! Kokossukker har lavere glykemisk indeks enn vanlig sukker, noe som gir jevnere blodsukkerstigning.

LES OGSÅ: Imponer gjestene med denne danske klassikeren

Ingredienser:

  • 2 ½ dl kaffefløte 10 %
  • 2 ½ dl skummet melk
  • 50 g kokossukker
  • 1 kanelstang
  • 2 kardemommekapsler
  • 4 nelliker
  • 1 vaniljestang
  • 3 blader gelatin

Til servering:

  • ¼ ananas
  • skallet av 1 usprøytet lime
  • 4 ss rå kokoschips

LES OGSÅ: Denne saftige gulrotkaken er uten gluten og sukker!

Slik gjør du:

1. Ha kaffefløte, skummet melk, kokossukker, kanel, kardemommekapsler og nelliker i en kjele. Snitt vaniljestangen, og skrap ut frøene. Ha vaniljefrø og den tomme vaniljestangen i kjelen, og la blandingen stå i 30 minutter. Legg gelatin i bløt i en bolle med kaldt vann i 10 minutter. Varm forsiktig fløteblandingen opp, og la den småkoke ved svak varme i 5 minutter, til kokossukkeret er oppløst. Hold øye med fløten, slik at den ikke brenner fast i bunnen.

FOTO: Betina Hastoft
FOTO: Betina Hastoft Vis mer

2. Klem gelatinen fri for vann, og smelt den i den varme fløteblandingen. Pisk til gelatinen er oppløst. Avkjøl blandingen i fem minutter.

FOTO: Betina Hastoft
FOTO: Betina Hastoft Vis mer

3. Hell deretter det hele gjennom en sil. Fordel den silte fløteblandingen i fire glass, og sett dem i kjøleskapet i minst fire timer (eller gjerne natten over).

FOTO: Betina Hastoft
FOTO: Betina Hastoft Vis mer

4. Skjær skallet av ananasen, og del fruktkjøttet i små terninger. Pynt desserten med ananas, finrevet limeskall og kokoschips.

FOTO: Betina Hastoft
FOTO: Betina Hastoft Vis mer
undefined
Til forsiden