Oppskrift panna cotta:

Panna cotta med noe godt på toppen!

Denne desserten er en drøm for deg som er glad i appelsin.

FOTO: Martin Tanggaard
FOTO: Martin Tanggaard Vis mer
Publisert

Panna cotta med vaniljesyltet appelsin

4 personer
Tid: 10 min
Kjøletid: Minst 2 timer

Ingredienser
5 dl kremfløte
60 g sukker
½ vaniljestang
3 gelatinplater
2 ts frysetørket bringebær til servering

Vaniljesyltet appelsin
2 dl vann
1 dl sukker
½ vaniljestang
2 appelsiner

1. Ha fløte, sukker, vaniljefrø og vaniljebelg i en gryte, og la det småkoke ved svak varme i 5 minutter.
2. Ta gryten av varmen, og fjern vaniljebelgen. La fløteblandingen kjøles lett av i gryten.
3. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter, vri dem lett fri for vann, og pisk dem i den varme fløten så de smelter.
4. Fordel fløteblandingen i porsjonsglass, og sett dem i kjøleskapet i minst 2 timer.
5. Vaniljesyltet appelsin: Kok vannet opp med sukker, vanilje­frø og vaniljebelg. La det koke til sukkeret er oppløst.
6. Skjær endene av appelsinene, og sett dem på høykant, og skjær skallet og de hvite hinnene av fra toppen mot bunnen med en skarp kniv. Skjær appelsinene i pene fileter, legg dem i laken, gi dem et raskt oppkok, og la dem avkjøles i laken.
7. Servering: Fordel appelsin og litt av laken over panna ­cottaene. Dryss over frysetørket bringebær.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer