Panna cotta med vaniljesyltet appelsin
4 personer
Tid: 10 min
Kjøletid: Minst 2 timer
Ingredienser
5 dl kremfløte
60 g sukker
½ vaniljestang
3 gelatinplater
2 ts frysetørket bringebær til servering
Vaniljesyltet appelsin
2 dl vann
1 dl sukker
½ vaniljestang
2 appelsiner
1. Ha fløte, sukker, vaniljefrø og vaniljebelg i en gryte, og la det småkoke ved svak varme i 5 minutter.
2. Ta gryten av varmen, og fjern vaniljebelgen. La fløteblandingen kjøles lett av i gryten.
3. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter, vri dem lett fri for vann, og pisk dem i den varme fløten så de smelter.
4. Fordel fløteblandingen i porsjonsglass, og sett dem i kjøleskapet i minst 2 timer.
5. Vaniljesyltet appelsin: Kok vannet opp med sukker, vaniljefrø og vaniljebelg. La det koke til sukkeret er oppløst.
6. Skjær endene av appelsinene, og sett dem på høykant, og skjær skallet og de hvite hinnene av fra toppen mot bunnen med en skarp kniv. Skjær appelsinene i pene fileter, legg dem i laken, gi dem et raskt oppkok, og la dem avkjøles i laken.
7. Servering: Fordel appelsin og litt av laken over panna cottaene. Dryss over frysetørket bringebær.