PANNEKAKELAGKAKE: Pannekaker med en vri - ja, takk! FOTO: Betine Hastoft
PANNEKAKELAGKAKE: Pannekaker med en vri - ja, takk! FOTO: Betine HastoftVis mer

Pannekakelagkake:

Pannekakelagkake med jordbærsyltetøy og rabarbraskum

Hvorfor ikke lage pannekaker med en ny vri?

Pannekakelagkake med jordbærsyltetøy og rabarbraskum

6–8 porsjoner / Tid: 1 time /Hviletid: 30 minutter / Ovnstid, rabarbra: 20 minutter

Når de nystekte pannekakene stables som en lagkake med deilig fyll mellom hvert lag, kan man skjære dem i flotte, trekantede lagkakestykker.

Pannekaker:

  • 4 egg
  • 3 dl kefir
  • 250 g hvetemel
  • 1 ss sukker
  • 1 vaniljestang
  • ½ ts salt
  • 3 dl helmelk
  • smør til steking

Rabarbraskum:

  • 300 g rabarbra
  • 150 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 5 dl kremfløte

Fyll og pynt :

  • 1 lite glass jordbærsyltetøy
  • 250 g friske jordbær
  • 25 g hvit sjokolade
  • ev. sitronmelisse og rød skogsyre

Slik gjør du:

  1. Pannekaker: Pisk eggene sammen i en bolle. Tilsett kefir, og pisk igjen. Bland hvetemel, sukker, vaniljefrø og salt, og pisk det i eggeblandingen til det er jevnt. Rør i melk til slutt, og la røren hvile i 30 minutter.
  2. Varm en panne med smør. Hell pannekakedeig i pannen, og vipp pannen rundt så deigen blir jevnt fordelt. Stek pannekaken gyllen på begge sider. Stek 10–12 pannekaker.
  3. Rabarbraskum: Sett ovnen på 175 °. Rens rabarbra, og skjær den i stykker på 1–2 cm. Snitt vaniljestangen, og skrap ut frøene. Vend rabarbrastykkene sammen med sukker og vaniljefrø i en ildfast form. Legg også den tomme vaniljestangen i formen. Bak rabarbra helt mør i ovnen i 20 minutter. Avkjøl den helt. Fjern vaniljestangen, og rør den bakte rabarbraen sammen til en jevn kompott. Pisk kremfløten til skum, og vend rabarbrakompotten i.
  4. Servering: Legg en pannekake på et fat. Smør et tynt lag rabarbraskum på. Legg på en ny pannekake, og smør den med jordbærsyltetøy. Fortsett med å bygge lagkaken med rabarbraskum og syltetøy annenhver gang til alle pannekakene er brukt. Avslutt med rabarbraskum på toppen og pynt med delte jordbær, hakket hvit sjokolade og ev. krydderurtene.

LES OGSÅ: Klart du kan ha pannekaker til middag