Pannekaker

Pannekaker som er topp for helsa

Med disse oppskriftene kan du spise dem med god samvittighet.

DEILIG OG SUNT: Det finnes mange måter du kan gjøre pannekakene både sunnere og mer næringsrike, uten at det behøver å gå på bekostning av smaken.  Foto: REX/Stock Connection/All Over Press
DEILIG OG SUNT: Det finnes mange måter du kan gjøre pannekakene både sunnere og mer næringsrike, uten at det behøver å gå på bekostning av smaken. Foto: REX/Stock Connection/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pannekaker er utvilsomt godt og kanskje skulle du gjerne spist det hver dag. Men kombinasjonen av hvetemel, sukker og fett er dessverre ikke så sunn når det blir for ofte.

Heldigvis finnes det mange måter du kan gjøre pannekakene både sunnere og mer næringsrike på, uten at det behøver å gå på bekostning av smaken.

For eksempel kan du bruke havregryn i pannekakene, da blir de både litt grovere og litt mer næringsrike. Men husk at pannekakene trenger litt hvetemel for å henge sammen, så det er lurt å bare bytte ut halvparten av hvetemelet.

Hvis du synes det høres slitsomt ut å skulle lete gjennom en jungel av oppskrifter så har vi nå gjort det litt enklere for deg. Vi har snakket med tre ernæringsentusiaster som har gjort jobben for deg, og her har vi samlet sammen tre gode og sunne pannekake-oppskrifter. Prøv deg frem og finn din favoritt.

Grønnsaker i pannekakene

Vi har tidligere skrevet at du kan bruke grønnsaker i vaffelrøra, og personlig trener ved Spenst Førde, Linda Marie Stuhaug, har en lignende variant når det kommer til pannekaker.

Hun har nemlig en sunn og spennende oppskrift på pannekaker der hun har valgt å bruke søtpotet som en av ingrediensene. Både fordi det smaker godt, og fordi dette er en veldig næringsrik grønnsak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer