PANPIZZA: Herlig myk pizza med salami, mozzarella og rucola. Foto: Kent Jardhammar
PANPIZZA: Herlig myk pizza med salami, mozzarella og rucola. Foto: Kent Jardhammar Vis mer

Pizza

Panpizza med salami og mozzarella

Endelig fredag! Kvelden er som skapt for hygge rundt matbordet.

ALLERS.NO:  Kjøp gjerne ferdig pizzabunn fra kjøledisken, og velg gjerne en grov bunn. Det finnes mange varianter på markedet, både for lamgpanne og rund pizza, men speltmel og fullkornsmel.

Panpizza med salami og mozzarella

(4 porsjoner)

Deig:
50 g gjær
4 dl lunkent vann
3 ss olje
1 ts salt
ca. 1 l hvetemel

Fyll:
3 dl pizzasaus
2 ts oregano
4 dl revet mozzarella
12 svarte oliven
200 g salami i tynne skiver
30 g rucola

1. Smuldre gjæren i en bakebolle, og rør den ut i lunkent vann, 37°. Tilsett olje, salt og nesten alt melet. La det heve i ca. 30 minutter.

2. Kjevle deigen ut på bake­-papir og legg på stekeplate. 

3. Fordel pizzasausen over, og strø på oregano, ost, oliven og halvparten av salamien.
Stek pizzaen midt i ovnen ved 250° i ca. 10 minutter til den har fin farge.

PIZZA MED TYKK BUNN: Panpizza er det vi ofte tenker på som amerikansk pizza. Den har tykk, myk bunn i motsetning til den italienske pizzaen som har tynn, sprø bunn. Foto: Kent Jardhammar
PIZZA MED TYKK BUNN: Panpizza er det vi ofte tenker på som amerikansk pizza. Den har tykk, myk bunn i motsetning til den italienske pizzaen som har tynn, sprø bunn. Foto: Kent Jardhammar Vis mer

4. Strø over rucola og resten av salamien. Skjær den i biter og server med tomater, oliven og salat.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: