Påskekake med sjokolade og appelsin

Her i redaksjonen har vi tjuvstartet påsken! Her får du oppskriften på suksesskaken fra spesialbladet "Allers Påskeideer" som er i salg denne uken.

PÅSKEKAKE: Her får du oppskriften på verdens beste påskekake i 2019. FOTO: NTB Scanpix
PÅSKEKAKE: Her får du oppskriften på verdens beste påskekake i 2019. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En mektig kake med rik sjokoladesmak og syrlig smak av appelsinmarmelade er perfekt til påskekosen.

6-8 personer

Ingredienser:

150 g mørk sjokolade
150 g romtemperert smør
1 1/2 dl sukker
4 egg
1 1/2 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
50 g grovhakker mørk sjokolade
1 dl appelsinmarmelade (helst engelsk)

Glasur

20 g mørk sjokolade
små påskeegg eller marsipankyllinger

1. Smelt 150 g sjokolade i vannbad over en kjele på svak varme.

2. Visp smør og sukker porøst. Rør i egg, ett av gangen.

3. Bland mel med bakepulver og rør i eggeblandingen. Tilsett smeltet og grovhakket sjokolade samt marmeladen. Bland godt.

4. Hell røren i en smurt og melet form med avtakbar kant. Stek i 175 C på nederste rille i ca 35 minutter. La kaken avkjøles.

5. Er kaken ujevn på toppen, skjære den pen med en skarp kniv. Smelt sjokolade i en liten kjele, bre den over kaken og la den avkjøles. Kaken blir bare bedre av en dags opphold i kjøleskapet. Ta den frem en time før servering - og garner.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer