PÅSKEKAKE: Her får du oppskriften på verdens beste påskekake i 2019. FOTO: NTB Scanpix
PÅSKEKAKE: Her får du oppskriften på verdens beste påskekake i 2019. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Påskekake med sjokolade og appelsin

Her i redaksjonen har vi tjuvstartet påsken! Her får du oppskriften på suksesskaken fra spesialbladet "Allers Påskeideer" som er i salg denne uken.

Publisert

En mektig kake med rik sjokoladesmak og syrlig smak av appelsinmarmelade er perfekt til påskekosen.

6-8 personer

Ingredienser:

150 g mørk sjokolade
150 g romtemperert smør
1 1/2 dl sukker
4 egg
1 1/2 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
50 g grovhakker mørk sjokolade
1 dl appelsinmarmelade (helst engelsk)

Glasur

20 g mørk sjokolade
små påskeegg eller marsipankyllinger

1. Smelt 150 g sjokolade i vannbad over en kjele på svak varme.

2. Visp smør og sukker porøst. Rør i egg, ett av gangen.

3. Bland mel med bakepulver og rør i eggeblandingen. Tilsett smeltet og grovhakket sjokolade samt marmeladen. Bland godt.

4. Hell røren i en smurt og melet form med avtakbar kant. Stek i 175 C på nederste rille i ca 35 minutter. La kaken avkjøles.

5. Er kaken ujevn på toppen, skjære den pen med en skarp kniv. Smelt sjokolade i en liten kjele, bre den over kaken og la den avkjøles. Kaken blir bare bedre av en dags opphold i kjøleskapet. Ta den frem en time før servering - og garner.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer