MIDDAGSTIPS: Det er ingen grunn til å kjøpe en dyr balsamicoglace når du ganske enkelt kan lage den selv. FOTO: Nina Malling
MIDDAGSTIPS: Det er ingen grunn til å kjøpe en dyr balsamicoglace når du ganske enkelt kan lage den selv. FOTO: Nina Malling
Middagstips:

Pasta- og capresesalat med jordbær og sprø spekeskinke

Perfekt middag på varme sommerdager.

Pasta caprese-salat med jordbær og sprø skinke

4 porsjoner / Tid: 25 min

Ingredienser:

  • 400 g pastasløyfer
  • 150 g god spekeskinke
  • 2 ss olivenolje
  • 300 g jordbær
  • 50 g rucolasalat
  • 250 g mozzarella
  • 1 liten rødløk
  • ½ bunt basilikum
  • salt
  • nykvernet pepper

Balsamicoglace:

  • 2 dl balsamicoeddik

Slik gjør du:

  1. Kok balsamicoeddiken i en liten kjele til halvparten av væsken er fordampet. Hell den på et rent glass, og oppbevar glacen i kjøleskapet.
  2. Kok pastaen etter anvisning på pakken, og skyll den i kaldt vann. Sett ovnen på 175 °. Fordel skinkeskiver på en stekeplate med bakepapir. Stek dem i ovnen i ca. 5 minutter, til skinken er sprø.
  3. Bland pasta med olje i en bolle. Skyll jordbærene, og skjær dem i skiver.
  4. Skyll og rist vannet av rucolasalaten. Bland jordbær, rucola og mozzarella i biter i pastaen. Rens rødløk, og skjær den i tynne skiver. Bland dem i salaten sammen med basilikumblader, salt og pepper.
  5. Anrett salaten på et fat, og strø over de sprø skinkeskivene. Drypp med balsamicoglace, og server.

LES OGSÅ: Frisk og eksotisk appelsinkake med en vri

Til forsiden