<strong>MIDDAGSTIPS:</strong> Det er ingen grunn til å kjøpe en dyr balsamicoglace når du ganske enkelt kan lage den selv. FOTO: Nina Malling
MIDDAGSTIPS: Det er ingen grunn til å kjøpe en dyr balsamicoglace når du ganske enkelt kan lage den selv. FOTO: Nina Malling Vis mer

Middagstips:

Pasta- og capresesalat med jordbær og sprø spekeskinke

Perfekt middag på varme sommerdager.

Publisert

Pasta caprese-salat med jordbær og sprø skinke

4 porsjoner / Tid: 25 min

Ingredienser:

  • 400 g pastasløyfer
  • 150 g god spekeskinke
  • 2 ss olivenolje
  • 300 g jordbær
  • 50 g rucolasalat
  • 250 g mozzarella
  • 1 liten rødløk
  • ½ bunt basilikum
  • salt
  • nykvernet pepper

Balsamicoglace:

  • 2 dl balsamicoeddik

Slik gjør du:

  1. Kok balsamicoeddiken i en liten kjele til halvparten av væsken er fordampet. Hell den på et rent glass, og oppbevar glacen i kjøleskapet.
  2. Kok pastaen etter anvisning på pakken, og skyll den i kaldt vann. Sett ovnen på 175 °. Fordel skinkeskiver på en stekeplate med bakepapir. Stek dem i ovnen i ca. 5 minutter, til skinken er sprø.
  3. Bland pasta med olje i en bolle. Skyll jordbærene, og skjær dem i skiver.
  4. Skyll og rist vannet av rucolasalaten. Bland jordbær, rucola og mozzarella i biter i pastaen. Rens rødløk, og skjær den i tynne skiver. Bland dem i salaten sammen med basilikumblader, salt og pepper.
  5. Anrett salaten på et fat, og strø over de sprø skinkeskivene. Drypp med balsamicoglace, og server.

LES OGSÅ: Frisk og eksotisk appelsinkake med en vri

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer