Pasta caprese-salat med jordbær og sprø skinke
4 porsjoner / Tid: 25 min
Ingredienser:
- 400 g pastasløyfer
- 150 g god spekeskinke
- 2 ss olivenolje
- 300 g jordbær
- 50 g rucolasalat
- 250 g mozzarella
- 1 liten rødløk
- ½ bunt basilikum
- salt
- nykvernet pepper
Balsamicoglace:
- 2 dl balsamicoeddik
Slik gjør du:
- Kok balsamicoeddiken i en liten kjele til halvparten av væsken er fordampet. Hell den på et rent glass, og oppbevar glacen i kjøleskapet.
- Kok pastaen etter anvisning på pakken, og skyll den i kaldt vann. Sett ovnen på 175 °. Fordel skinkeskiver på en stekeplate med bakepapir. Stek dem i ovnen i ca. 5 minutter, til skinken er sprø.
- Bland pasta med olje i en bolle. Skyll jordbærene, og skjær dem i skiver.
- Skyll og rist vannet av rucolasalaten. Bland jordbær, rucola og mozzarella i biter i pastaen. Rens rødløk, og skjær den i tynne skiver. Bland dem i salaten sammen med basilikumblader, salt og pepper.
- Anrett salaten på et fat, og strø over de sprø skinkeskivene. Drypp med balsamicoglace, og server.
LES OGSÅ: Frisk og eksotisk appelsinkake med en vri
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger