Pasta Arrabiata

Pasta Arrabiata

Dette er en superenkel utgave av den klassiske pastaretten fra Roma som heter «Pasta ll`arrabiata».

PASTA ARRABIATA: Dette er en god pastasaus med chilismak og den er enkel  å lage og god å spise! Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt
PASTA ARRABIATA: Dette er en god pastasaus med chilismak og den er enkel å lage og god å spise! Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ALLERS.NO: Pasta er alltid enkelt å ty til i en travel hverdag. Denne pastasausen skal smake hot med chili som et krydder. Navnet betyr «sint stil», og refererer til at sausen er av det sterke slaget med godt innslag av chili.

Pasta Arrabiata

(2 porsjoner)
 

2 ss olivenolje
3 hvitløkbåter
1 liten løk
½ - 1 rød chili
2 ss tomatpuré
½ dl vann
1 boks hakkede hermetiske tomater
300 g pastarør
50 g parmesan

1. Varm olivenoljen i en kjele. Skrell og finhakk løk og hvitløk.

2. Del chili på langs, ta ut kjernene og finhakk chilien. Ha alt i en kjele og stek dette under omrøring. Tilsett tomatpuré og stek videre i ca. 1 minutt.

3. Tilsett vann og tomater og la sausen trekke på svak varme i ca. 10 minutter.

4. Kok pasta i rikelig saltet vann etter anvisning på pakken. Sil av vannet og legg pasta på fat. 

5. Server nykokt pasta med sausen og høvle eller riv over parmesan.

<strong>PASTA ARRABIATA:</strong> Forfriskende italiensk smak.  Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt
PASTA ARRABIATA: Forfriskende italiensk smak. Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt Vis mer

Prøv også:

Eggepanne med squash, skinke og tomat

- Enkel hverdagslykke

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer