<strong>ENKEL PASTA:</strong> Enkle pastaretter er en superfavoritt! Denne smaker deilig med et raust dryss svart pepper. Foto: All Over Press
ENKEL PASTA: Enkle pastaretter er en superfavoritt! Denne smaker deilig med et raust dryss svart pepper. Foto: All Over Press Vis mer

Ukens Matplan

Pasta med laks og spinat

Denne pastaretten er enkel å lage og smaker supergodt!

Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 25 minutter
Antall posjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

  • 250 g laks uten skinn og bein
  • litt olje til steking
  • salt

Pasta

  • 250 g fersk pasta
  • salt
  • 2 fedd hvitløk i tynne skiver
  • 250 g babyspinat
  • olivenolje
  • 100 g ricotta
  • kokevann fra pastaen
  • salt og svart pepper
  • revet parmesan

Tilbehør

  • sitronbåter
  • salat
<strong>TIPS:</strong> En enda enklere versjon er med røkt laks i stedet for stekt.  Foto: All Over Press
TIPS: En enda enklere versjon er med røkt laks i stedet for stekt. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Stek laksen i litt olje i en varm panne. La den steke nesten ferdig på den ene siden. Ta pannen av varmen, snu fisken, og la den steke ferdig på ettervarmen. Krydre med salt.
2. Imens setter du over saltet vann til pasta. Kok den i et par minutter, eller til den er al dente. Hell av vannet, men ikke kast det.
3. Imens surrer du hvitløk i olivenolje i en stor panne eller gryte. La den bli litt brun. Ha i spinat, og la den falle sammen. Tilsett ricotta og kokt pasta. Spe med litt av kokevannet fra pastaen, smak til med salt og masse svart pepper og la det få et kort oppkok. Vend inn laksebiter, og server med masse parmesan, sitronbåter og salat.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer