Tid beregnet på denne retten: 25 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2
Ingredienser:
- 400 g små tomater, delt i fire
- 1 liten rødløk i tynne skiver
- olivenolje
- salt
- 2 håndfuller oregano
- 150 g pancetta
- olivenolje
- 3 fedd hvitløk i tynne skiver
- 250 g pasta, for eksempel tagliatelle
- 50 g revet parmesan
- masse svart pepper

Slik gjør du:
1. Vend tomater og løk med god olivenolje og salt. Tilsett oregano like før servering. Stek pancettaen på en varm panne, eventuelt i litt olje, til den er helt sprø. Ta den av pannen, og stek skiver av hvitløk til de er lett gylne.
2. Kok imens pastaen i saltet vann i et par minutter, til den er al dente. Hell av vannet men ta vare på litt av det, og vend pastaen med hvitløken på den varme pannen.
3. Knus den sprø pancettaen over, og vend det hele sammen. Strø over litt salt og rikelig med kvernet, svart pepper, og vend til slutt inn oregano og revet parmesan. Server straks med tomatsalat til.
God middag!