Tid beregnet på denne retten: 25 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4
Ingredienser:
- 250–300 g tørket båndpasta
- 150 g tørrsaltet bacon
- 1 stor purre
- 1 hvitløkfedd
- 2 ss olje til steking
- 2–3 ferske, røde chili
- 1 klype røkt paprikapulver
- 1–1 ½ dl kokevann fra pastaen
- 1 dl ferskrevet parmesan
- salt og nykvernet pepper
Slik gjør du:

1. Kok pastaen etter anvisning på pakken, i rikelig, lettsaltet vann. Renn av i en sil, men spar på kokevannet.
2. Skjær bacon i strimler eller terninger. Rens purren; halver den på langs og finhakk den. Skrell og finhakk hvitløken. Sprøstek baconet i litt av oljen i en stekepanne, og legg den på et fettsugende papir. Stek de hele chiliene i stekepannen i 2–3 minutter. Ta ut chilien og legg baconet tilbake i stekepannen. Krydre med røkt paprikapulver.
3. Bland den avrente pastaen med 1 dl av kokevannet. Bland det raskt sammen og tilsett eventuelt litt mer vann. Tilsett halvparten av parmesanosten; bland retten godt sammen og smak til med salt og pepper.
4. Server straks med resten av parmesanosten.
Håper retten faller i smak!