Pastaoppskrift

Pasta med purre, chili og bacon

Slik lager du en kjapp, sunn og smakfull middag

PASTA MED PURRE; CHILI OG BACON: Et supert middagsalternativ som passer for alle i familien Foto: Henrik Freek Christensen
PASTA MED PURRE; CHILI OG BACON: Et supert middagsalternativ som passer for alle i familien Foto: Henrik Freek Christensen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 25 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 250–300 g tørket båndpasta
  • 150 g tørrsaltet bacon
  • 1 stor purre
  • 1 hvitløkfedd
  • 2 ss olje til steking
  • 2–3 ferske, røde chili
  • 1 klype røkt paprikapulver
  • 1–1 ½ dl kokevann fra pastaen
  • 1 dl ferskrevet parmesan
  • salt og nykvernet pepper
     

Slik gjør du:

TIPS: Denne blir aller best om du velger både pasta og bacon av høy kvalitet!  Foto: Henrik Freek Christensen
TIPS: Denne blir aller best om du velger både pasta og bacon av høy kvalitet! Foto: Henrik Freek Christensen Vis mer

1. Kok pastaen etter anvisning på pakken, i rikelig, lettsaltet vann. Renn av i en sil, men spar på kokevannet.

2. Skjær bacon i strimler eller terninger. Rens purren; halver den på langs og finhakk den. Skrell og finhakk hvitløken. Sprøstek baconet i litt av oljen i en stekepanne, og legg den på et fettsugende papir. Stek de hele chiliene i stekepannen i 2–3 minutter. Ta ut chilien og legg baconet tilbake i stekepannen. Krydre med røkt paprikapulver.

3. Bland den avrente pastaen med 1 dl av kokevannet. Bland det raskt sammen og tilsett eventuelt litt mer vann. Tilsett halvparten av parmesanosten; bland retten godt sammen og smak til med salt og pepper.

4. Server straks med resten av parmesanosten.

Håper retten faller i smak!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer