Pastaoppskrift

Pasta med purre, chili og bacon

Slik lager du en kjapp, sunn og smakfull middag

PASTA MED PURRE; CHILI OG BACON: Et supert middagsalternativ som passer for alle i familien Foto: Henrik Freek Christensen
PASTA MED PURRE; CHILI OG BACON: Et supert middagsalternativ som passer for alle i familien Foto: Henrik Freek Christensen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 25 minutterAntall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 250–300 g tørket båndpasta
  • 150 g tørrsaltet bacon
  • 1 stor purre
  • 1 hvitløkfedd
  • 2 ss olje til steking
  • 2–3 ferske, røde chili
  • 1 klype røkt paprikapulver
  • 1–1 ½ dl kokevann fra pastaen
  • 1 dl ferskrevet parmesan
  • salt og nykvernet pepper 

Slik gjør du:

1. Kok pastaen etter anvisning på pakken, i rikelig, lettsaltet vann. Renn av i en sil, men spar på kokevannet.

2. Skjær bacon i strimler eller terninger. Rens purren; halver den på langs og finhakk den. Skrell og finhakk hvitløken. Sprøstek baconet i litt av oljen i en stekepanne, og legg den på et fettsugende papir. Stek de hele chiliene i stekepannen i 2–3 minutter. Ta ut chilien og legg baconet tilbake i stekepannen. Krydre med røkt paprikapulver.

3. Bland den avrente pastaen med 1 dl av kokevannet. Bland det raskt sammen og tilsett eventuelt litt mer vann. Tilsett halvparten av parmesanosten; bland retten godt sammen og smak til med salt og pepper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.