Fullkornspasta

Pasta med sitronfløtesaus og grønn salat

Kjapp og supergod pastarett med mynte og erter.

ENKELT: En enkel pastarett som tar seg utrolig godt ut på bordet! Foto: All Over Press
ENKELT: En enkel pastarett som tar seg utrolig godt ut på bordet! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 25 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 500 g fullkornspasta (for eksempel fettuccine)
  • 200 g erter
  • 1 bunt fersk mynte

Sitronfløtesaus

  • 2 dl buljong
  • 2 dl kremfløte
  • 1 sitron, saften
  • salt og nykvernet pepper

Salat

  • 1 stor romanosalat
  • 2 modne avokadoer
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 1 hvitløkfedd
  • salt og nykvernet pepper

Tilbehør

  • Eventuelt godt brød
<strong>TIPS:</strong> Kan du ikke unnvære kjøtt til middag, så stek et par kyllingfileter i stekepannen, det passer godt til sitronfløtesausen. Foto: All Over Press
TIPS: Kan du ikke unnvære kjøtt til middag, så stek et par kyllingfileter i stekepannen, det passer godt til sitronfløtesausen. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Kok pastaen som anvist på pakken, og la ertene koke med de siste 2 minuttene. Hell den kokte pastaen og ertene til avdrypping i en sikt.

2. Skyll salaten og skjær den i store stykker. Skjær avokadoen i to og fjern steinen og skallet. Skjær den i skiver og fordel den over salaten. Rør sammen olivenolje og balsamico og smak til med finhakket hvitløk, salt og pepper.

3. Kok opp buljong, fløte og sitronsaft i en kjele. Smak til med salt og pepper. Bland sausen med pastaen og pynt med masse mynte. Server med salat og eventuelt godt brød til.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer