Ukens Matplan

Pasta med tunfisk, tomatsaus og pinjekjerner

Denne deilige pastaretten lager du kjapt på tjue minutter.

HERLIG TOMATSAUS: Enkelt, raskt – og med et streif av Middelhavet. Denne tomatsausen er velegnet til grov pasta.  Foto: All Over Press
HERLIG TOMATSAUS: Enkelt, raskt – og med et streif av Middelhavet. Denne tomatsausen er velegnet til grov pasta. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 20 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 250 g fullkornspasta
  • 2 bokser god tunfisk

Tomatsaus

  • 2 ss olivenolje
  • 3 hvitløkfedd
  • 8 modne tomater
  • salt og nykvernet pepper
  • 1 bunt fersk basilikum

Pynt

  • pinjekjerner
  • fersk basilikum
  • 30 g høvlet parmesan
TUNFISKPASTA: Denne deilige pastaretten lager du på null komma svisj! Foto: All Over Press
TUNFISKPASTA: Denne deilige pastaretten lager du på null komma svisj! Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Kok pastaen som angitt på pakken.
2. Tomatsaus: Varm olivenolje i en kjele, og stek finhakket hvitløk i oljen. Skjær tomatene i grove biter; legg dem i kjelen og rør godt rundt så tomatene moses. Varm opp og smak til med salt og pepper. Vend den kokte, avkjølte pastaen ned i sausen. Grovhakk basilikumen, og bland halvparten i tomatsausen.
3. Anrett pastaen i dype tallerkener og legg tunfisken på toppen. Pynt med lettristede pinjekjerner, resten av den hakkede basilikumen og store flak av parmesan. Krydre med pepper fra kvern.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer