ALT I EN GRYTE-SPAGETTI: Prøv gjerne å tilbred alle ingrediensene i samme gryte, artig og litt annerledes. Foto: All Over Press
ALT I EN GRYTE-SPAGETTI: Prøv gjerne å tilbred alle ingrediensene i samme gryte, artig og litt annerledes. Foto: All Over Press Vis mer

Spagetti

#Pastaonsdag: Alt i en gryte med spagetti, kjøttboller og tomat

Linguinepasta er litt tynnere og mer flat en alminnelig spagetti og har derfor noe kortere koketid.

Alt i et gryte med spagetti, kjøttboller og tomater Foto: All Over Press
Alt i et gryte med spagetti, kjøttboller og tomater Foto: All Over Press Vis mer

Du kan bruke alminnelig spagetti i stedet for linguine. Tilsett da litt mer vann og kok 2-3 minutter ekstra.
Alt i et gryte spagetti med kjøttboller og tomater
(4 porsjoner)
1 løk
2 hvitløkbåter
1 squash
300 g små tomater
250 g linguinepasta
2 stilker frisk basilikum
6 soltørkede tomater
1 ts tørket chili
1 ts salt
2 ss olivenolje
7 dl vann
Kjøttboller:
500 g karbonadedeig
1 ts salt
nykvernet pepper
1 egg
1 ss dijonsennep
1 ss tomatpuré
1 ts tørket oregano
Servering:
50 g parmesan
1. Rør kjøttet godt sammen med salt, pepper, egg, sennep, tomatpuré og oregano i en bolle. Form farsen til helt små kjøttboller og legg dem til side.
2. Rens løk og skjær i båter. Rens og hakk hvitløk. Skyll squash, del den på langs og skjær i skiver. Skyll tomater og del dem i to.
3. Legg ingrediensene i hver sin bunke i en stor panne eller gryte. Legg pasta øverst sammen med basilikumstilker og soltørkede tomater. Dryss med chiliflak og salt og drypp over olje.
4. Hell vann i kjelen og kok opp. La det koke i 10-12 minutter ved sterk varme til vannet nesten er fordampet og spagettien er kokt mør. Rør i retten et par ganger i løpet av koketiden.
5. Riv parmesan grovt. Server retten direkte fra gryten med revet parmesan.

 

 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: