<strong>KREMET REKEPASTA:</strong> Pasta er rask hverdagsmat og her er den servert med en kremet saus og reker. 

 Foto: All Over Press
KREMET REKEPASTA: Pasta er rask hverdagsmat og her er den servert med en kremet saus og reker. Foto: All Over Press Vis mer

Pasta

#Pastaonsdag: Kremet rekepasta

Kjøp gjerne fersk pasta når du skal lage denne retten!

Publisert
Sist oppdatert
Kremet rekepasta Foto: All Over Press
Kremet rekepasta Foto: All Over Press Vis mer

Den beste måten å raskt tine reker på er å legge dem utover kjøkkenbenken på avispapir. Etter ca. 30 minutter er reken tint såpass at de kan renses.
Kremet rekepasta
(4 porsjoner)
4 porsjoner valgfri pasta
1 kg reker med skall
1 purreløk
1 gul paprika
2 ss smør
200 g blåmuggost
3 dl creme fraiche
2 dl fryste selskapserter
3 ss finhakket dill
litt nyrevet muskatnøtt
1. Rens rekene. Vask og skjær purreløk i fine ringer. Kjern ut og finhakk paprika. Stek løk og paprika mykt og blankt i smør i en kjele. Smuldre osten og bland den med grønnsakene og senk varmen.
2. Tilsett creme fraiche og la alt smelt sammen på svak varme. Når alt er smelte til en tykk saus blandes erter, dill og rensede reker forsiktig inn i sausen. La alt bli varmt og smak til med muskat, salt og pepper. Hvis du synes sausen er for tynn så jevn med litt maisenna utrørt i litt kaldt vann og la sausen koke opp.
3. Pynt med kryddergrønt og server retten straks med pasta, som er kokt etter anvisning på pakken.

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer