
Den beste måten å raskt tine reker på er å legge dem utover kjøkkenbenken på avispapir. Etter ca. 30 minutter er reken tint såpass at de kan renses.
Kremet rekepasta
(4 porsjoner)
4 porsjoner valgfri pasta
1 kg reker med skall
1 purreløk
1 gul paprika
2 ss smør
200 g blåmuggost
3 dl creme fraiche
2 dl fryste selskapserter
3 ss finhakket dill
litt nyrevet muskatnøtt
1. Rens rekene. Vask og skjær purreløk i fine ringer. Kjern ut og finhakk paprika. Stek løk og paprika mykt og blankt i smør i en kjele. Smuldre osten og bland den med grønnsakene og senk varmen.
2. Tilsett creme fraiche og la alt smelt sammen på svak varme. Når alt er smelte til en tykk saus blandes erter, dill og rensede reker forsiktig inn i sausen. La alt bli varmt og smak til med muskat, salt og pepper. Hvis du synes sausen er for tynn så jevn med litt maisenna utrørt i litt kaldt vann og la sausen koke opp.
3. Pynt med kryddergrønt og server retten straks med pasta, som er kokt etter anvisning på pakken.