<strong>PASTA MED BØNNEKREM OG RUCOLA:</strong> En boks hermetiske hvite bønner er supert som utgangspunkt for sausen i denne pastaretten. Med en klype chili får sausen skikkelig «sting».  Foto: All Over Press
PASTA MED BØNNEKREM OG RUCOLA: En boks hermetiske hvite bønner er supert som utgangspunkt for sausen i denne pastaretten. Med en klype chili får sausen skikkelig «sting». Foto: All Over Press Vis mer

Fullkorn Pasta

#Pastaonsdag: Pasta med bønnekrem og rucola

Bytt gjerne ut halvparten av pastaen med grønnsaker, som du har skåret i tynne strimler på en mandolin eller med en skarp kjøkkenkniv.

Publisert
Sist oppdatert

Her får du oppskrift på en pastarett med mye grønnsaker. Velg gjerne fullkornpasta når du skal spise pasta, for da får du med deg de gode næringsstoffene. Du finner også glutenfri pasta hvis du ønsker det! 


Pasta med bønnekrem og rucola
(2 porsj.)
200 g persillerot
300 g gulrot
70 g fullkornspagetti
50 g bacon
1 hvitløkbåt
1 ss god olivenolje
250 g hvite bønner fra boks
5-6 ss grønnsakbuljong (vann + terning)
salt
nykvernet pepper
1 klype tørket chili
75 g rucola
salt
nykvernet pepper

1 vasket sitron

 Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer


1. Skrubb og skrell persillerot og gulrot og skjær i tynne strimler. Kok pasta etter anvisning på pakken og kok med grønnsaksstrimlene de siste minuttene. La pastaen renne godt av i en sil.
2. Skjær bacon i tynne strimler. og stek dem i en tørr panne til de blir sprø. Hakk hvitløk og la det steke noen minutter uten at det tar farge. Tilsett avrente bønner og buljong. La det småkoke 4-5 minutter og smak til med salt og pepper og evt. litt chili. Miks dette til en kremet saus med stavmikser. Tilsett evt. mer buljong og smak til.
3. Skyll og rist vannet av rucolasalaten. Bland pasta og grønnsaker med bacon, bønnesaus og halvparten av rucolaen.
4. Server retten med resten av rucolaen, som drysse fint over retten sammen med revet sitronskall.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer