<strong>PASTA MED  PORTOBELLOSOPP, ASPARGES OG EGGEPLOMME:</strong> Portobellosoppen har en fin konsistens og en kjøttlignende smak og er derfor deilig å bruke i pastaretter. Foto: All Over Press
PASTA MED PORTOBELLOSOPP, ASPARGES OG EGGEPLOMME: Portobellosoppen har en fin konsistens og en kjøttlignende smak og er derfor deilig å bruke i pastaretter. Foto: All Over Press Vis mer

Pasta

#Pastaonsdag: Pasta med portobellosopp, asparges og eggeplomme

Nam-nam-nam!

Publisert
Sist oppdatert
Pasta med portobellosopp, asparges og eggeplomme. Foto: All Over Press
Pasta med portobellosopp, asparges og eggeplomme. Foto: All Over Press Vis mer

Eggeplommen gjør retten kremet, men kan sløyfes.
Pasta med portobellosopp, asparges og eggeplomme
(4 porsjoner)
1 bunt grønne asparges
250 g portobellosopp
1 sjalottløk
6 ss olivenolje til steking
salt
nykvernet pepper
100 g parmesan
500 g pasta, f.eks. tagliatelle
Til servering:
4 egg
høvlet parmesan
1/2 bunt bredbladet persille
1. Skyll asparges og brekk av det nederste på stilken. Rens sopp og skjær dem i skiver. Rens og finhakk sjalottløk. Stek løk i 2 ss olje i en panne til den er myk og blank. Tilsett sopp og stek dem ved høy varme 5-6 minutter til de blir sprø. Sett pannen til side.
2. Kok pasta i lett saltet vann i 10-12 minutter til den er al dente. Skjær aspargesen i mindre biter og kok dem sammen med pasta de siste minuttene.
3. Hell vannet av pasta og asparges og bland det sammen med den stekte soppen og høvlet parmesan. Bland salt, pepper og resten av oljen i retten og server straks.

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer