Pasta

#Pastaonsdag: Pasta med skalldyr - naaaaaam!

En skvett tørr hvitvin i sausen gir mer smak. Kok i så fall sammen sausen rett før skalldyrene skal tilsettes.

<strong>PASTA MED SKALLDYR:</strong> Her kan du bruke den pastaen du er mest glad i og velger du en fullkornsvariant blir retten litt sunnere. Foto: Pontus Fernemann
PASTA MED SKALLDYR: Her kan du bruke den pastaen du er mest glad i og velger du en fullkornsvariant blir retten litt sunnere. Foto: Pontus Fernemann Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Her får du en rett du kjapt kan sette på bordet. Perfekt mat etter jobb og skole!

Favorittpasta med skalldyr 

 Foto: Pontus Fernemann
Foto: Pontus Fernemann Vis mer

(4 porsjoner)
150 g rensede reker
150 g blåskjell i lake
ca. 4 porsjoner pasta, 400 g
ca. 150 g sukkererter
½ finhakket purreløk
smør til steking
ca. 3 dl crème fraîche
2–3 ss sennep
1 ss dijonsennep
salt og pepper
1. Kok pasta etter anvisning på pakken. Legg sukkerertene i pastavannet når det er ca. ½ minutt igjen av koketiden. 
2. Stek løken myk og blank. Tilsett crème fraîche og sennep og smak til med krydder. Kok sausen sammen noen minutter. Vend i skalldyrene og la dem bli varme, i 1–2 minutter.
3. Server den nykokte pastaen straks med skalldyrsausen. Server gjerne salat til.

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer