PASTA MED SKALLDYR: Her kan du bruke den pastaen du er mest glad i og velger du en fullkornsvariant blir retten litt sunnere. Foto: Pontus Fernemann
PASTA MED SKALLDYR: Her kan du bruke den pastaen du er mest glad i og velger du en fullkornsvariant blir retten litt sunnere. Foto: Pontus Fernemann Vis mer

Pasta

#Pastaonsdag: Pasta med skalldyr - naaaaaam!

En skvett tørr hvitvin i sausen gir mer smak. Kok i så fall sammen sausen rett før skalldyrene skal tilsettes.

Her får du en rett du kjapt kan sette på bordet. Perfekt mat etter jobb og skole!

Favorittpasta med skalldyr 

 Foto: Pontus Fernemann
Foto: Pontus Fernemann Vis mer

(4 porsjoner)
150 g rensede reker
150 g blåskjell i lake
ca. 4 porsjoner pasta, 400 g
ca. 150 g sukkererter
½ finhakket purreløk
smør til steking
ca. 3 dl crème fraîche
2–3 ss sennep
1 ss dijonsennep
salt og pepper
1. Kok pasta etter anvisning på pakken. Legg sukkerertene i pastavannet når det er ca. ½ minutt igjen av koketiden. 
2. Stek løken myk og blank. Tilsett crème fraîche og sennep og smak til med krydder. Kok sausen sammen noen minutter. Vend i skalldyrene og la dem bli varme, i 1–2 minutter.
3. Server den nykokte pastaen straks med skalldyrsausen. Server gjerne salat til.

 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: