En stor porsjon sprø rucolasalat gir pastaretten en fyldig smak. Kjøp aldri ferdigrevet parmesan – den smaker helt annerledes nyrevet!
Pasta med svinekjøtt, hvitløk og purreløk

(4 porsjoner)
2 små purreløk
400 g svinebiff, ytrefilet
1 ss olivenolje
250 g småtomater
2 hvitløkbåter
100 g rucolasalat
500 g tagliatelle
100 g lagret ost, gjerne parmesan
1. Vask og rens purre og skjær dem i skiver. Skjær kjøttet i tynne strimler. Varm opp en stor kjele med olje, og stek kjøttet til det er pent brunt. Tilsett purreløk, og la det steke med noen minutter.
2. Skyll og del tomater i to. Finhakk hvitløk, og bland tomater og hvitløk sammen med kjøtt og purreløk. Tilsett ½ dl vann, og la det hele koke litt sammen. Skyll og rist vannet av rucolasalaten. Bland salaten med de øvrige ingrediensene i pannen til den faller litt sammen.
3. Kok pasta i en stor kjele med lett saltet vann etter anvisning på pakken. Hell av vannet og bland pasta sammen med kjøttet og grønnsakene. Dryss med grovrevet ost og server straks.