PASTAGRATENG MED CHORIZO: Hvis de små i familien synes chorizo-pølse er for sterkt, kan du bytte ut med for eksempel røkt kjøttpølse. Foto: All Over Press
PASTAGRATENG MED CHORIZO: Hvis de små i familien synes chorizo-pølse er for sterkt, kan du bytte ut med for eksempel røkt kjøttpølse. Foto: All Over Press Vis mer

Pasta

#Pastaonsdag: Pastagrateng med chorizo

Kryddersterk chorizo setter god smak på denne hverdagsgratengen.

Gode middager med få ingredienser er fint å ty til i hverdagen. Chorizo er en spansk pølse med sterk smak, den røde fargen og karakteristiske smaken får den fra røkt og tørket paprika. I dag får du kjøpt chorizo-pølse i de aller fleste dagligvarebutikker.

Pastagrateng med chorizo

 Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer

(4 porsjoner)
300 g pasta
400 g krydret pølse, chorizo
1 dl hakket persille
salt og pepper
50 g smør
3 dl matfløte
200 g revet mozzarellaost
1. Kok pasta etter anvisning på pakken. Hell av vannet og fordel pastaen i en smurt ildfast form.
2. Skjær pølse i strimler. Bland sammen persille, pølse, salt og pepper. Vend dette i pastaen. 3. Smelt smøret i en kjele, tilsett matfløte og ost. La osten smelte og hell blandingen over gratengen.
3. Gratiner i ovnen ved 225° til osten får fin farge, i ca. 20 minutter. Server med tomatskiver og blandet grønn salat.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: