Denne gratengen er i utgangspunktet vegetarisk, men hvis du ønsker det kan du servere skinke, stekt kylling eller grillet kjøtt ved siden av.
Herlig pastagrateng
(4 porsjoner)
1 rødløk
1 hvitløkbåt
1 boks hermetiske småtomater
1 dl basilikum
salt
pepper
300 g pastasnegler
500 g ferske tomater
150 g revet mozzarellaost
2 ss olivenolje

1. Finhakk rødløken og press hvitløkbåten. Kok tomatene med løk, hvitløk og halvparten av basilikumbladene. La det koke i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
2. Kok pasta «al dente» etter anvisning på pakken. Hell av vannet og legg pastaen i en smurt gratengform. Skjær ferske tomater i terninger. Hell tomatsausen og tomatterningene over pastaen. Strø over resten av basilikumbladene og osten. Drypp over olivenolje.
3. Sett formen i ovnen i ca. 5–7 minutter til gratengen får fin farge. Pynt med basilikumblader.