<strong>PASTAGRATENG:</strong> Lettlaget og rask grateng med kjempegod saus.


 Foto: All Over Press
PASTAGRATENG: Lettlaget og rask grateng med kjempegod saus. Foto: All Over Press Vis mer

Pasta

#Pastaonsdag: Pastagrateng som sender smaksløkene dine til Italia

Hemmeligheten er den gode tomatsausen med basilikum.

Publisert
Sist oppdatert

Denne gratengen er i utgangspunktet vegetarisk, men hvis du ønsker det kan du servere skinke, stekt kylling eller grillet kjøtt ved siden av.

Herlig pastagrateng

(4 porsjoner)
1 rødløk
1 hvitløkbåt
1 boks hermetiske småtomater
1 dl basilikum
salt
pepper
300 g pastasnegler
500 g ferske tomater
150 g revet mozzarellaost
2 ss olivenolje



 Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer

1. Finhakk rødløken og press hvitløkbåten. Kok tomatene med løk, hvitløk og halvparten av basilikumbladene. La det koke i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
2. Kok pasta «al dente» etter anvisning på pakken. Hell av vannet og legg pastaen i en smurt gratengform. Skjær ferske tomater i terninger. Hell tomatsausen og tomatterningene over pastaen. Strø over resten av basilikumbladene og osten. Drypp over olivenolje.
3. Sett formen i ovnen i ca. 5–7 minutter til gratengen får fin farge. Pynt med basilikumblader.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer