Pasta Med Sopp

#Pastaonsdag: Portobellosopp med pasta

De store portobellosoppene kan nesten smake som kjøtt, så retten fungerer også fint som en vegetarrett, hvis du sløyfer skinken.

PORTOBELLOSOPP MED PASTA:  En enkel kremet pastarett kan ha alt du drømmer om på en travel onsdag. Foto: All Over Press
PORTOBELLOSOPP MED PASTA: En enkel kremet pastarett kan ha alt du drømmer om på en travel onsdag. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Portobellosopp med pasta Foto: All Over Press
Portobellosopp med pasta Foto: All Over Press Vis mer

Bruk gjerne annen sopp, f.eks. sjampinjonger eller østerrssopp i denne retten hvis du ønsker det.
Portobellosopp med pasta
(4 porsjoner)
250 g portobellosopp
1 sjalottløk
2 ss smør
2 ss olivenolje til steking
2 dl hvitvin
2 1/2 dl kremfløte
Tilbehør:
400 g pasta f.eks. skjell
8 skiver parmaskinke
1 bunt bredbladet persille
1. Kok pasta etter anvisning på pakken. Stek parmaskinke sprø i en tørr stekepanne og legg til side.
2. Rens sopp og skjær den i skiver. Rens og hakk løken. smelt smør og olje i en stekepanne. Stek løken til den blir myk og blank. Tilsett sopp og la dette steke i 6-7 minutter. Rør forsiktig i blandingen. Hell hvitvin i pannen og la det koke i noen minutter. Tilsett fløte og la det koke inn til sausen tykner.
3. Hell vannet av den nykokte pastaen og bland den med soppsausen i pannen. Skyll og hakk persillen og bland den i retten.
4. Smuldre over den sprøstekte parmaskinken like før servering.

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer