Lasagne

#Pastaonsdag: Sopplasagne med to typer ost

Denne lasagnen er vegetarisk, med en soppstuing som saus!

VEGETARISK LASAGNE: En stor form med lasagne er deilig middag for hele familien. Blir det mat til overs er lasagnen god å ta med i en lunsjboks dagen etter. Foto: Synøve Dreyer
VEGETARISK LASAGNE: En stor form med lasagne er deilig middag for hele familien. Blir det mat til overs er lasagnen god å ta med i en lunsjboks dagen etter. Foto: Synøve Dreyer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne lasagnen får en fyldig smak av både blåmuggost og parmesan, men kan også lages med bare en godt lagret hvit ost for en mildere smak.

Sopplasagne med to typer ost

(4 porsjoner)  

1 pakke lasagneplater,250 g, ferske 125 g Selbu Blå eller annen blåmuggost 1 dl finrevet parmesanostSoppstuing:ca. 400 g sjampinjonger2 løk2 hvitløkbåter2-3 ss smør1 ss grønn pepper1 ss dijonsennep2 dl grønnsakbuljong (vann + terning)1 dl hvitvin5 dl matfløte2 ts provencekrydderca. 50 g babyspinat1 ts salt¼ ts pepper1. Del sopp i biter. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Varm opp en stekepanne med smør. Rør i soppen og stek i ca. 5 minutter. Tilsett løk og stek i 3-4 minutter til.2. Rør i resten av ingrediensene utenom spinaten og kok opp. La sausen koke på svak varme i ca. 10 minutter. Rør i spinaten og smak til og bland godt.3. Sett ovnen på 200º.4. Smør en ildfast form 20x30 cm og legg litt stuing i bunnen. Legg på lasagneplater og dekk generøst med stuingen.5. Smuldre over blåmuggost og strø over parmesan. Gjenta samme prosess igjen og avslutt med stuing.6. Stek lasagnen midt i ovnen i ca. 20 minutter. La lasagnen stå litt til avkjøling før den serveres med salat og gjerne noen gode oliven.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer