VEGETARISK LASAGNE: En stor form med lasagne er deilig middag for hele familien. Blir det mat til overs er lasagnen god å ta med i en lunsjboks dagen etter. Foto: Synøve Dreyer
VEGETARISK LASAGNE: En stor form med lasagne er deilig middag for hele familien. Blir det mat til overs er lasagnen god å ta med i en lunsjboks dagen etter. Foto: Synøve Dreyer Vis mer

Lasagne

#Pastaonsdag: Sopplasagne med to typer ost

Denne lasagnen er vegetarisk, med en soppstuing som saus!

Denne lasagnen får en fyldig smak av både blåmuggost og parmesan, men kan også lages med bare en godt lagret hvit ost for en mildere smak.

Sopplasagne med to typer ost

(4 porsjoner)  

 Foto: Synøve Dreyer
Foto: Synøve Dreyer Vis mer

1 pakke lasagneplater,
250 g, ferske 125 g Selbu Blå eller annen blåmuggost 
1 dl finrevet parmesanost
Soppstuing:
ca. 400 g sjampinjonger
2 løk
2 hvitløkbåter
2-3 ss smør
1 ss grønn pepper
1 ss dijonsennep
2 dl grønnsakbuljong (vann + terning)
1 dl hvitvin
5 dl matfløte
2 ts provencekrydder
ca. 50 g babyspinat
1 ts salt
¼ ts pepper
1. Del sopp i biter. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Varm opp en stekepanne med smør. Rør i soppen og stek i ca. 5 minutter. Tilsett løk og stek i 3-4 minutter til.
2. Rør i resten av ingrediensene utenom spinaten og kok opp. La sausen koke på svak varme i ca. 10 minutter. Rør i spinaten og smak til og bland godt.
3. Sett ovnen på 200º.
4. Smør en ildfast form 20x30 cm og legg litt stuing i bunnen. Legg på lasagneplater og dekk generøst med stuingen.
5. Smuldre over blåmuggost og strø over parmesan. Gjenta samme prosess igjen og avslutt med stuing.
6. Stek lasagnen midt i ovnen i ca. 20 minutter. La lasagnen stå litt til avkjøling før den serveres med salat og gjerne noen gode oliven.

Tekst: Aase Dotterud

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop