ENKEL OG BILLIG MAT: Spaghetti med kylling, brokkoli og sjampignoner. Foto: All Over Press
ENKEL OG BILLIG MAT: Spaghetti med kylling, brokkoli og sjampignoner. Foto: All Over Press Vis mer

Pasta

#Pastaonsdag: Spagetti med kylling, brokkoli og sjampinjonger

Spagetti kan serveres med annet tilbehør enn kjøttsaus. Bare prøv denne!

Denne spagettiretten er rask å lage, samtidig smaker den kjempegodt! Dette kan fort bli en favoritt. Du kan velge hvilken ost du river over, men det er jo ingen hemmelighet at parmesan er et utsøkt valg på en pastarett. Og det er bare å høvle rikelig på!

OBS. Hver uke vil du få faste matsaker med ulike temaer her på KK.no.

Mandager = #Kjøttfri mandag, tirsdager = #Fisketirsdag, onsdager = #Pastaonsdag, torsdager = #Kyllingtorsdag, fredager = #Etnisk fredag, lørdager = #Koselørdag og søndager = #Familiesøndag!

Spagetti med kylling, brokkoli og sjampinjonger

Tid: 40 minutter. Antal personer: 4
4 kyllingbrystfileter
 250 g sjampinjonger
1 stor brokkoli (ca. 500 g)
1 løk
2 kvist timian
2 ss olivenolje til steking
 ½ dl balsamicoeddik
2½ dl kremfløte
salt og nykvernet pepper
Tilbehør:
400 g spagetti
Til servering:
 ½ bunt bladpersille
90 g fersk parmesan (eller annen hvit ost)

 Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer

1. Kok spagettien i en gryte etter anvisningen på pakken.
2. Skjær kyllingkjøttet i terninger og rens sjampinjongene og skjær dem i skiver. Skyll brokkolien og del den i små buketter. Skrell og hakk løken. 
3. Stek løk og timian i olje i en stor panne, til løken er blank. Tilsett sjampinjonger og stek dem på høy varme i 6 minutter. Tilsett kyllingkjøtt og la det steke med i 8 minutter.
4. Hell balsamico i gryten og stek videre i 2-3 minutter. Tilsett brokkoli og fløte. La fløten koke litt inn, så sausen tykner. Krydre med salt og pepper.
5. Bland den kokte, avrente spaghettien godt sammen med saus og kylling i gryta. Dryss over med hakket persille og revet eller høvlet ost.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: