Matplan

Pastasalat med parmaskinke, ruccola og tomater

Denne er AKKURAT like god som den ser ut!

SE, SÅ FRISTENDE: Denne salaten gir oss vann i munnen! Foto: Anders Schønnemann
SE, SÅ FRISTENDE: Denne salaten gir oss vann i munnen! Foto: Anders Schønnemann Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 25 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4 

 

Ingredienser: 

  • 300 g små fullkornspastaskruer
  • salt
  • 500 g cherrytomater (gule og røde)
  • 200 g svarte oliven uten stein
  • 2 ss purre
  • 1 potte basilikum
  • 1 agurk
  • 1 pakke rucolasalat
  • 8‒10 skiver parmaskinke

 

Dressing:

  • 1 fedd hvitløk
  • 4 ss hvitvinseddik
  • 7 ss olivenolje
  • salt og nykvernet pepper
TIPS: Bytt ut skinken med skiver av god chorizo for en mer spicy versjon. Foto: Anders Schønnemann
TIPS: Bytt ut skinken med skiver av god chorizo for en mer spicy versjon. Foto: Anders Schønnemann Vis mer

Slik gjør du: 

1. Kok opp vann i en stor gryte, og tilsett pasta og litt salt. La pastaen koke i 7‒10 minutter (eller etter anvisningen på pakken), slik at den fremdeles har litt tyggemotstand. Hell av vannet, og ha pastaen over i en skål.

2. Skyll og skjær tomatene i to, og legg dem i skålen sammen med oliven og hakket purre og basilikum (spar litt av krydderurtene til pynt). Skjær agurken i to på langs, skrap ut kjernene, og skjær agurken i båter. Skyll ruccolaen, og vend den inn i pastasalaten.

3. Dressing: Finhakk hvitløken, rør sammen ingrediensene til dressingen, og hell den over pastasalaten.

4. Skjær parmaskinken i halve skiver som du anretter på toppen av salaten. Pynt med ekstra basilikumblader og purre på toppen.

 

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer