Tid beregnet på denne retten: 25 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4
Ingredienser:
- 300 g små fullkornspastaskruer
- salt
- 500 g cherrytomater (gule og røde)
- 200 g svarte oliven uten stein
- 2 ss purre
- 1 potte basilikum
- 1 agurk
- 1 pakke rucolasalat
- 8‒10 skiver parmaskinke
Dressing:
- 1 fedd hvitløk
- 4 ss hvitvinseddik
- 7 ss olivenolje
- salt og nykvernet pepper

Slik gjør du:
1. Kok opp vann i en stor gryte, og tilsett pasta og litt salt. La pastaen koke i 7‒10 minutter (eller etter anvisningen på pakken), slik at den fremdeles har litt tyggemotstand. Hell av vannet, og ha pastaen over i en skål.
2. Skyll og skjær tomatene i to, og legg dem i skålen sammen med oliven og hakket purre og basilikum (spar litt av krydderurtene til pynt). Skjær agurken i to på langs, skrap ut kjernene, og skjær agurken i båter. Skyll ruccolaen, og vend den inn i pastasalaten.
3. Dressing: Finhakk hvitløken, rør sammen ingrediensene til dressingen, og hell den over pastasalaten.
4. Skjær parmaskinken i halve skiver som du anretter på toppen av salaten. Pynt med ekstra basilikumblader og purre på toppen.
God middag!