Ukens Matplan

Penne med gorgonzola og valnøtter

Så enkelt og så godt. Pasta med blåmuggost, kremfløte og rucola

DEILIG RUCOLA: Denne retten er herlig med blåmuggost, rucola og valnøtter. Foto: All Over Press
DEILIG RUCOLA: Denne retten er herlig med blåmuggost, rucola og valnøtter. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 20 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften:  4

Ingredienser:

  • 2 dl kremfløte
  • 300 g gorgonzola
  • salt og nykvernet pepper
  • 100 g valnøtter
  • 400 g pasta penne
  • 100 g rucola
GORGONZOLA: Italias mest berømte blåmuggost. Navnet har den fått etter sin hjemby Gorgonzola på Posletta like øst for Milano, der den har vært produsert siden 1100-tallet. Foto: All Over Press
GORGONZOLA: Italias mest berømte blåmuggost. Navnet har den fått etter sin hjemby Gorgonzola på Posletta like øst for Milano, der den har vært produsert siden 1100-tallet. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Varm opp fløten i en annen kjele.

2. Skjær gorgonzolaen i mindre stykker, og smelt osten i den varme fløten. Smak sausen til med salt og pepper. Rist valnøttene lett i en tørr stekepanne og hakk dem opp.

3. Legg pastaen i det fosskokende vannet, og kok den i 8–10 minutter (eller etter anvisning på pakken). La pastaen renne av seg i et dørslag, og bland den i gorgonzolasausen.

4. Skyll rucolaen og grovhakk den. Bland rucolaen og valnøttene i pastaen. Server straks.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer