DEILIG RUCOLA: Denne retten er herlig med blåmuggost, rucola og valnøtter. Foto: All Over Press
DEILIG RUCOLA: Denne retten er herlig med blåmuggost, rucola og valnøtter. Foto: All Over Press Vis mer

Ukens Matplan

Penne med gorgonzola og valnøtter

Så enkelt og så godt. Pasta med blåmuggost, kremfløte og rucola

Publisert

Tid beregnet på denne retten: 20 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften:  4

Ingredienser:

GORGONZOLA: Italias mest berømte blåmuggost. Navnet har den fått etter sin hjemby Gorgonzola på Posletta like øst for Milano, der den har vært produsert siden 1100-tallet. Foto: All Over Press
GORGONZOLA: Italias mest berømte blåmuggost. Navnet har den fått etter sin hjemby Gorgonzola på Posletta like øst for Milano, der den har vært produsert siden 1100-tallet. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Varm opp fløten i en annen kjele.

2. Skjær gorgonzolaen i mindre stykker, og smelt osten i den varme fløten. Smak sausen til med salt og pepper. Rist valnøttene lett i en tørr stekepanne og hakk dem opp.

3. Legg pastaen i det fosskokende vannet, og kok den i 8–10 minutter (eller etter anvisning på pakken). La pastaen renne av seg i et dørslag, og bland den i gorgonzolasausen.

4. Skyll rucolaen og grovhakk den. Bland rucolaen og valnøttene i pastaen. Server straks.

God middag!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer