Pizzadeig oppskrift
Hevetid: Én og en halv time
Steketid: 10 minutter
Antall porsjoner: 4 personer
Pssst, her er oppskriften på en supergod pizza med bacon og løk!
Ingredienser:
- 25 g fersk gjær
- 2,5 dl lunkent vann
- 350 g durumhvetemel/hvetemel
- salt
Slik gjør du:
- Løs gjæren opp i vannet og rør inn melet gradvis.
- Elt deigen i 5-10 minutter og la den heve lunt i én time.
- Kjevl tynt ut fire porsjonsstore pizzabunner.
- La dem heve en halvtime.
- Forstek dem i ovn på 230 grader i cirka 5 minutter.
- Legg på ønsket fyll.
- Drypp med olivenolje på fyll og deigkanter.
- Stek videre i 5 minutter på nederste rille på høyest mulige temperatur.
LES OGSÅ: Dette trikset gir sprø pizzabunn

Hvordan lage sunn pizzadeig?
Pizzadeigen trenger ikke nødvendigvis å lages av lyst mel. Hva med å prøve en pizzadeig laget av blomkål og havregryn? Det er heller ikke dumt å prøve en pizzadeig laget av søtpotet eller kikerter.
Du kan også sjekk ut disse triksene hvis du ønsker å lage en sunnere pizza!
LES OGSÅ: Pizza du kan nyte med god samvittighet!

Unngå disse pizzadeig-tabbene
Selv om pizza er en ganske enkel rett å lage, er det noen klassiske feil mange gjør i løpet av prosessen. Her er 8 typiske pizzatabber:
- Du bruker for mye gjær.
- Du lar ikke pizzadeigen heve nok.
- Du kjelvler den for mye.
- Du glemmer å forsteke pizzadeigen.
- Du har på for mye vått fyll.
- Du har på for mye fyll.
- Du steker pizzadeigen på for lav temperatur.
- Du lar ikke pizzaen hvile på rist etter steking.

Eltefri pizzadeig
Har du ikke tid til å elte pizzadeigen? Nedenfor finner du oppskriften på eltefri pizzadeig!
Oppskriften gir 2 store eller 4 små pizzabunner.
Ingredienser:
- ca. 500 gram pizzamel
- 1/4 ts tørrgjær
- 1 ts salt
- 3,5 dl vann
Slik gjør du:
- Rør alle ingrediensene raskt sammen. Deigen skal være ganske fast, men fortsatt litt klissete.
- Dekk bakebollen med lokk eller plast, og la deigen heve i romtemperatur i ca. 18 timer.
Variert pizzafyll
Men som du sikkert vet, har fyllet vel så mye som pizzadeigen å si for hvor sunn og god pizzaen blir. Det er ikke lenger kjøttdeig og paprika som gjelder. Nedenfor finner du inspirasjon til hva salgs fyll du kan putte på pizzaen:
LES OGSÅ: Pizza med grønnkål
LES OGSÅ: Pizza med rotfruktbunn og bacon
LES OGSÅ: Pizza med parmaskinke og ruccola
LES OGSÅ: Pizza med salami og mozzarella
LES OGSÅ: Pizza med potet og asparges

Hvordan lage hjemmelaget pizzasaus
Saus på glass er helt fint, men for det lille ekstra satser vi på hjemmelaget pizzasaus - som i Napoli. Denne pizzasausoppskriften slår aldri feil!
Ingredienser:
- 1 løk
- 1 hvitløkfedd
- 1 ss olje til steking
- 2 ts tomatpuré
- 2 bokser flådde tomater
- 1 ss tørket oregano
- salt og nykvernet pepper
- fersk basilikum
Slik gjør du:
Skrell løk og hvitløk og finhakk dem.
Stek dem blanke i olje i en kjele.
Tilsett tomatpuré, flådde tomater og oregano.
La det småkoke i 30 minutter.
Smak til med salt og pepper.
Bland til slutt fersk basilikum i tomatsausen.
LES OGSÅ: Derfor bør du spise mer tomatsaus

Hva slags tilbehør passer til pizza?
Alle kjenner til slageren rømmedressing. Gjør den litt sunnere med å bytte ut rømmen med mager kesam. Dette smaker like godt, men er litt sunnere.
LES OGSÅ: Slik lager du Gwyneths sunne pizza