Pizzadeig oppskrift:

Perfekt pizzadeig - her er oppskriften!

Pizza kan varieres i det uendelige. Denne hjemmelagde pizzabunnen er luftig og superenkel.

PIZZADEIG OPPSKRIFT: Aldri helg uten en enkel, luftig og hjemmelaget pizzabunn. NAM! FOTO: NTB Scanpix
PIZZADEIG OPPSKRIFT: Aldri helg uten en enkel, luftig og hjemmelaget pizzabunn. NAM! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pizzadeig oppskrift

Hevetid: Én og en halv time
Steketid: 10 minutter
Antall porsjoner: 4 personer

Pssst, her er oppskriften på en supergod pizza med bacon og løk!

Ingredienser:

  • 25 g fersk gjær
  • 2,5 dl lunkent vann
  • 350 g durumhvetemel/hvetemel
  • salt

Slik gjør du:

  1. Løs gjæren opp i vannet og rør inn melet gradvis.
  2. Elt deigen i 5-10 minutter og la den heve lunt i én time.
  3. Kjevl tynt ut fire porsjonsstore pizzabunner.
  4. La dem heve en halvtime.
  5. Forstek dem i ovn på 230 grader i cirka 5 minutter.
  6. Legg på ønsket fyll.
  7. Drypp med olivenolje på fyll og deigkanter.
  8. Stek videre i 5 minutter på nederste rille på høyest mulige temperatur.

LES OGSÅ: Dette trikset gir sprø pizzabunn

KJEVLE PIZZADEIG: Kjevl tynt ut fire porsjonstore pizzabunner. FOTO: NTB Scanpix
KJEVLE PIZZADEIG: Kjevl tynt ut fire porsjonstore pizzabunner. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Hvordan lage sunn pizzadeig?

Pizzadeigen trenger ikke nødvendigvis å lages av lyst mel. Hva med å prøve en pizzadeig laget av blomkål og havregryn? Det er heller ikke dumt å prøve en pizzadeig laget av søtpotet eller kikerter.

Du kan også sjekk ut disse triksene hvis du ønsker å lage en sunnere pizza!

LES OGSÅ: Pizza du kan nyte med god samvittighet!

PIZZADEIG LAGET AV BLOMKÅL: Har du lyst på en litt sunnere pizzadeig? Bytt ut det lyse melet med blomkål! FOTO: All Over Press Denmark
PIZZADEIG LAGET AV BLOMKÅL: Har du lyst på en litt sunnere pizzadeig? Bytt ut det lyse melet med blomkål! FOTO: All Over Press Denmark Vis mer

Unngå disse pizzadeig-tabbene

Selv om pizza er en ganske enkel rett å lage, er det noen klassiske feil mange gjør i løpet av prosessen. Her er 8 typiske pizzatabber:

  1. Du bruker for mye gjær.
  2. Du lar ikke pizzadeigen heve nok.
  3. Du kjelvler den for mye.
  4. Du glemmer å forsteke pizzadeigen.
  5. Du har på for mye vått fyll.
  6. Du har på for mye fyll.
  7. Du steker pizzadeigen på for lav temperatur.
  8. Du lar ikke pizzaen hvile på rist etter steking.
UNNGÅ DE VANLIGSTE PIZZADEIG FEILENE: En tabbe mange gjør når de skal lage pizzadeig er at de bruker for mye gjær. FOTO: NTB Scanpix
UNNGÅ DE VANLIGSTE PIZZADEIG FEILENE: En tabbe mange gjør når de skal lage pizzadeig er at de bruker for mye gjær. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Eltefri pizzadeig

Har du ikke tid til å elte pizzadeigen? Nedenfor finner du oppskriften på eltefri pizzadeig!

Oppskriften gir 2 store eller 4 små pizzabunner.

Ingredienser:

  • ca. 500 gram pizzamel
  • 1/4 ts tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 3,5 dl vann

Slik gjør du:

  1. Rør alle ingrediensene raskt sammen. Deigen skal være ganske fast, men fortsatt litt klissete.
  2. Dekk bakebollen med lokk eller plast, og la deigen heve i romtemperatur i ca. 18 timer.

Variert pizzafyll

Men som du sikkert vet, har fyllet vel så mye som pizzadeigen å si for hvor sunn og god pizzaen blir. Det er ikke lenger kjøttdeig og paprika som gjelder. Nedenfor finner du inspirasjon til hva salgs fyll du kan putte på pizzaen:

LES OGSÅ: Pizza med grønnkål

LES OGSÅ: Pizza med rotfruktbunn og bacon

LES OGSÅ: Pizza med parmaskinke og ruccola

LES OGSÅ: Pizza med salami og mozzarella

LES OGSÅ: Pizza med potet og asparges

LEGG PÅ ØNSKET PIZZAFYLL: Du trenger ikke sverge til kjøttdeig og paprika lenger. Hva med å prøve oliven og ruccola? FOTO: NTB Scanpix
LEGG PÅ ØNSKET PIZZAFYLL: Du trenger ikke sverge til kjøttdeig og paprika lenger. Hva med å prøve oliven og ruccola? FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Hvordan lage hjemmelaget pizzasaus

Saus på glass er helt fint, men for det lille ekstra satser vi på hjemmelaget pizzasaus - som i Napoli. Denne pizzasausoppskriften slår aldri feil!

Ingredienser:

  • 1 løk
  • 1 hvitløkfedd
  • 1 ss olje til steking
  • 2 ts tomatpuré
  • 2 bokser flådde tomater
  • 1 ss tørket oregano
  • salt og nykvernet pepper
  • fersk basilikum

Slik gjør du:

  1. Skrell løk og hvitløk og finhakk dem.

  2. Stek dem blanke i olje i en kjele.

  3. Tilsett tomatpuré, flådde tomater og oregano.

  4. La det småkoke i 30 minutter.

  5. Smak til med salt og pepper.

  6. Bland til slutt fersk basilikum i tomatsausen.

LES OGSÅ: Derfor bør du spise mer tomatsaus

HJEMMELAGET PIZZASAUS: Det er kjempeenkelt å lage hjemmelaget pizzasaus. Det er sunt og smaker godt! FOTO: NTB Scanpix
HJEMMELAGET PIZZASAUS: Det er kjempeenkelt å lage hjemmelaget pizzasaus. Det er sunt og smaker godt! FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Hva slags tilbehør passer til pizza?

Alle kjenner til slageren rømmedressing. Gjør den litt sunnere med å bytte ut rømmen med mager kesam. Dette smaker like godt, men er litt sunnere.

LES OGSÅ: Slik lager du Gwyneths sunne pizza

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer