Pizzadeig oppskrift
Hevetid: Én og en halv timeSteketid: 10 minutterAntall porsjoner: 4 personer
Pssst, her er oppskriften på en supergod pizza med bacon og løk!
Ingredienser:
- 25 g fersk gjær
- 2,5 dl lunkent vann
- 350 g durumhvetemel/hvetemel
- salt
Slik gjør du:
- Løs gjæren opp i vannet og rør inn melet gradvis.
- Elt deigen i 5-10 minutter og la den heve lunt i én time.
- Kjevl tynt ut fire porsjonsstore pizzabunner.
- La dem heve en halvtime.
- Forstek dem i ovn på 230 grader i cirka 5 minutter.
- Legg på ønsket fyll.
- Drypp med olivenolje på fyll og deigkanter.
- Stek videre i 5 minutter på nederste rille på høyest mulige temperatur.
LES OGSÅ: Dette trikset gir sprø pizzabunn
Hvordan lage sunn pizzadeig?
Pizzadeigen trenger ikke nødvendigvis å lages av lyst mel. Hva med å prøve en pizzadeig laget av blomkål og havregryn? Det er heller ikke dumt å prøve en pizzadeig laget av søtpotet eller kikerter.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger