Oppskrift:

Perfekte til kaffen

Nybakte cookies er alltid en hit blant store og små. Prøv denne varianten med hvit sjokolade og lakris.

FOTO: Winnie Methmann
FOTO: Winnie Methmann Vis mer
Publisert

Cookies med hvit sjokolade og lakris

Tid: 15 minutterSteketid: 15 minutterAntall: ca. 25 stk.

Ingredienser250 g mykt smør225 g hvetemel1 klype salt1 ts bakepulver½ ts natron1 ss lakrispulver200 g sukker1 egg1 eggeplomme100 g hvit sjokolade

1. Bland mel, salt, bakepulver, natron og lakrispulver i en bolle. Pisk sammen smør og sukker med en elektrisk pisker i ca. 5 minutter, til det blir lyst og luftig. Tilsett egg og eggeplomme, og pisk igjen. Tilsett melblandingen, og pisk ved lav hastighet til deigen nettopp er samlet.2. Hakk hvit sjokolade grovt, og rør det i deigen. Sett deigen kjølig i minst 30 minutter.3. Sett ovnen på 175°. Kle 3 bakeplater med bakepapir. Rull kuler av ca. 1 spiseskje deig, og sett dem på bakeplatene med godt mellomrom.4. Sett én og én bakeplate med cookies i ovnen, og stek i ca. 15 minutter. La dem hvile på bakeplaten i 5 minutter før de flyttes.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer