Bakst:

Pestossnurrebrød med parmesan

Du kjenner kanskje dette konseptet fra kanelsnurrkaken, men her er kanelblandingen byttet ut med smakfull grønn pesto.

PESTOSSNURRER: Disse kan nytes alene eller ved siden av en god middag. FOTO: Columbus Leth
PESTOSSNURRER: Disse kan nytes alene eller ved siden av en god middag. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Pestossnurrebrød med parmesan

Tid: 25 minutter/ Hevetid i alt: 1 time og 45 minutter/ Steketid: 25 minutter/ Antall: 1 brød

Ingredienser:

  • 60 g smør
  • 2 dl helmelk
  • 25 g gjær
  • 1 egg
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts tørket oregano
  • 425–450 g hvetemel
  • 1 springform, 24 cm i diameter
  • 1 egg til pensling

Pestofyll:

  • 1⁄2 glass grønn pesto (ca. 100 g)
  • 3 ss friskrevet parmesan

Slik gjør du:

  1. Smelt smøret på svak varme i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og tilsett melk. Hell blandingen over i en stor bolle, og la den avkjøles til den er lunken. Smuldre gjæren i blandingen, og rør til den er oppløst. Tilsett egg, sukker, salt og oregano. Tilsett hvetemelet, litt om gangen, og elt godt til deigen er myk og smidig.
  2. La deigen heve tildekket i bollen i romtemperatur i 1 time. Velt deretter deigen ut på et meldrysset bord, og rull den ut med kjevle til et stort rektangel på ca.45×30cm.
  3. Pestofyll: Smør pesto ut på deigen i et tynt og jevnt lag. Dryss deretter hele overflaten med finrevet parmesan. Rull deigen sammen fra langsiden som en rullekake. Skjær den ut i 16 skiver. Kle springformen med bakepapir, og fordel pestosnurrene i formen med litt avstand imellom. Dekk formen med et rent kjøkkenhåndkle, og la heve i ytterligere 45 minutter.
  4. Varm ovnen opp til 200°. Pensle pestosnurrene med sammenpisket egg, og stek deretter i 10 minutter. Skru deretter temperaturen ned til 180°, og stek i ytterligere 15 minutter til de er gjennomstekt.
  5. La det ferdigstekte brødet avkjøles i formen i 5 minutter. Ta det så ut av formen, og la det avkjøles helt på rist.
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer