PESTOSSNURRER: Disse kan nytes alene eller ved siden av en god middag. FOTO: Columbus Leth
PESTOSSNURRER: Disse kan nytes alene eller ved siden av en god middag. FOTO: Columbus LethVis mer

Bakst:

Pestossnurrebrød med parmesan

Du kjenner kanskje dette konseptet fra kanelsnurrkaken, men her er kanelblandingen byttet ut med smakfull grønn pesto.

Pestossnurrebrød med parmesan

Tid: 25 minutter/ Hevetid i alt: 1 time og 45 minutter/ Steketid: 25 minutter/ Antall: 1 brød

Ingredienser:

  • 60 g smør
  • 2 dl helmelk
  • 25 g gjær
  • 1 egg
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts tørket oregano
  • 425–450 g hvetemel
  • 1 springform, 24 cm i diameter
  • 1 egg til pensling

Pestofyll:

  • 1⁄2 glass grønn pesto (ca. 100 g)
  • 3 ss friskrevet parmesan

Slik gjør du:

  1. Smelt smøret på svak varme i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og tilsett melk. Hell blandingen over i en stor bolle, og la den avkjøles til den er lunken. Smuldre gjæren i blandingen, og rør til den er oppløst. Tilsett egg, sukker, salt og oregano. Tilsett hvetemelet, litt om gangen, og elt godt til deigen er myk og smidig.
  2. La deigen heve tildekket i bollen i romtemperatur i 1 time. Velt deretter deigen ut på et meldrysset bord, og rull den ut med kjevle til et stort rektangel på ca.45×30cm.
  3. Pestofyll: Smør pesto ut på deigen i et tynt og jevnt lag. Dryss deretter hele overflaten med finrevet parmesan. Rull deigen sammen fra langsiden som en rullekake. Skjær den ut i 16 skiver. Kle springformen med bakepapir, og fordel pestosnurrene i formen med litt avstand imellom. Dekk formen med et rent kjøkkenhåndkle, og la heve i ytterligere 45 minutter.
  4. Varm ovnen opp til 200°. Pensle pestosnurrene med sammenpisket egg, og stek deretter i 10 minutter. Skru deretter temperaturen ned til 180°, og stek i ytterligere 15 minutter til de er gjennomstekt.
  5. La det ferdigstekte brødet avkjøles i formen i 5 minutter. Ta det så ut av formen, og la det avkjøles helt på rist.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: