Vaffelkake med marsipan og kirsebær
8 porsjoner / Tid: 45 min
Dette trenger du:
- 1 1/2 dl melk
- Frø fra 1 vaniljestang
- 25 g gjær
- 3 egg
- 1 klype salt
- 350 g hvetemel
- 150 g smør + litt til steking
- 150 g sukker
- 200 g marsipan
- 1 vaffeljern, gjerne til belgiske vafler
Ostekrem:
- 2 dl kremfløte
- 200 g kremost naturell
- 1/2 dl lønnesirup
Pynt:
- 250 g kirsebær
- Lønnesirup
LES OGSÅ: «Haralds Vaffel» ønsker å ta opp kampen mot den belgiske vaffelen internasjonalt
Slik gjør du:
1. Varm forsiktig melk og vaniljefrø opp i en kjele til det er lillefingervarmt. Hell blandingen i en skål, og oppløs gjæren i den. Pisk egg og salt i. Rør mel i, så du får en glatt deig. La deigen heve i 30 minutter.
2. Smelt smøret, og rør det i deigen sammen med sukkeret til deigen er glatt og luftig. Skjær marsipanen i små terninger, og rør det i deigen. Varm opp vaffeljernet og stek vaflene – det blir 8–10 plater vafler. La dem avkjøles på en bakerist. De blir sprø når de avkjøles.
3. Ostekrem: Pisk kremfløten. Pisk kremost og sirup sammen i en annen skål, og rør deretter kremen i, til den er ensartet.
4. Pynt: Skyll kirsebærene. Del dem i to, og fjern steinene. Legg en vaffel på et kakefat, fordel ostekremen over, og topp med en håndfull delte kirsebær. Legg den neste vaffelen over, og gjenta prosessen, så du får en høy lagkake. Pynt til slutt med hele kirsebær, og drypp litt lønnesirup over. Server straks, eller oppbevar lagkaken kjølig fram til servering.
Et godt tips! Strekker ikke tiden til, så gå for et enkelt vaffeltårn med krem og syltetøy i stedet.
LES OGSÅ: Bytt ut brødskiven med grove vafler