Pistasj-vaniljekranser
Ca. 75. stk./ Tid: 35 min/ Hviletid: Minst 2 timer/ Steketid: 8 min
Ingredienser:
- 250 g hvetemel
- 1 knivspiss bakepulver
- 2 ½ ts vaniljesukker
- 185 g smør
- ½ egg
- 125 g sukker
- 1 vaniljestang, frøene
- 65 g usaltede pistasjnøtter ev. litt grønn konditorfarge
- 1 sprøytepose med stjernetut
LES OGSÅ: Deilig marshmallowkake med nøtter og sjokolade
Slik gjør du:
- Sikt hvetemel, bakepulver og vaniljesukker sammen i en bolle. Hakk smøret i. Pisk egg, sukker og vaniljefrø sammen til en lys og luftig masse i en annen stor bolle. Hell melblandingen i eggmassen, og elt det godt sammen.
- Hakk pistasjnøttene fint, og bland dem i deigen. Tilsett ev. litt grønn konditorfarge hvis du vil gi vaniljekransene en tydelig lysegrønn farge. Pakk deigen inn i plastfolie, og sett den i kjøleskapet i 2 timer, gjerne natten over.
- Forvarm ovnen til 185 ° varmluft. Fyll deigen i sprøyteposen, og form ringer av 8–10 cm deig. Legg ringene side om side på en stekeplate dekket med bakepapir, og stek 1 stekeplate om gangen i ca. 8 minutter, til vaniljekransene er lett gylne.
LES OGSÅ: Disse kjeksene er en drøm for deg som elsker lakris!