VANILJEKRANSER: Disse vaniljekransene er et skikkelig blikkfang når de står på bordet. FOTO: Stine Christiansen
VANILJEKRANSER: Disse vaniljekransene er et skikkelig blikkfang når de står på bordet. FOTO: Stine Christiansen Vis mer

Vaniljekranser:

Pistasj-vaniljekranser

I stedet for mandler er vaniljekransene her laget med grønne pistasjnøtter.

Pistasj-vaniljekranser

Ca. 75. stk./ Tid: 35 min/ Hviletid: Minst 2 timer/ Steketid: 8 min

Ingredienser:

  • 250 g hvetemel
  • 1 knivspiss bakepulver
  • 2 ½ ts vaniljesukker
  • 185 g smør
  • ½ egg
  • 125 g sukker
  • 1 vaniljestang, frøene
  • 65 g usaltede pistasjnøtter ev. litt grønn konditorfarge
  • 1 sprøytepose med stjernetut

LES OGSÅ: Deilig marshmallowkake med nøtter og sjokolade

Slik gjør du:

  1. Sikt hvetemel, bakepulver og vaniljesukker sammen i en bolle. Hakk smøret i. Pisk egg, sukker og vaniljefrø sammen til en lys og luftig masse i en annen stor bolle. Hell melblandingen i eggmassen, og elt det godt sammen.
  2. Hakk pistasjnøttene fint, og bland dem i deigen. Tilsett ev. litt grønn konditorfarge hvis du vil gi vaniljekransene en tydelig lysegrønn farge. Pakk deigen inn i plastfolie, og sett den i kjøleskapet i 2 timer, gjerne natten over.
  3. Forvarm ovnen til 185 ° varmluft. Fyll deigen i sprøyteposen, og form ringer av 8–10 cm deig. Legg ringene side om side på en stekeplate dekket med bakepapir, og stek 1 stekeplate om gangen i ca. 8 minutter, til vaniljekransene er lett gylne.

LES OGSÅ: Disse kjeksene er en drøm for deg som elsker lakris!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: