Vaniljekranser:

Pistasj-vaniljekranser

I stedet for mandler er vaniljekransene her laget med grønne pistasjnøtter.

VANILJEKRANSER: Disse vaniljekransene er et skikkelig blikkfang når de står på bordet. FOTO: Stine Christiansen
VANILJEKRANSER: Disse vaniljekransene er et skikkelig blikkfang når de står på bordet. FOTO: Stine Christiansen Vis mer
Publisert

Pistasj-vaniljekranser

Ca. 75. stk./ Tid: 35 min/ Hviletid: Minst 2 timer/ Steketid: 8 min

Ingredienser:

  • 250 g hvetemel
  • 1 knivspiss bakepulver
  • 2 ½ ts vaniljesukker
  • 185 g smør
  • ½ egg
  • 125 g sukker
  • 1 vaniljestang, frøene
  • 65 g usaltede pistasjnøtter ev. litt grønn konditorfarge
  • 1 sprøytepose med stjernetut

LES OGSÅ: Deilig marshmallowkake med nøtter og sjokolade

Slik gjør du:

  1. Sikt hvetemel, bakepulver og vaniljesukker sammen i en bolle. Hakk smøret i. Pisk egg, sukker og vaniljefrø sammen til en lys og luftig masse i en annen stor bolle. Hell melblandingen i eggmassen, og elt det godt sammen.
  2. Hakk pistasjnøttene fint, og bland dem i deigen. Tilsett ev. litt grønn konditorfarge hvis du vil gi vaniljekransene en tydelig lysegrønn farge. Pakk deigen inn i plastfolie, og sett den i kjøleskapet i 2 timer, gjerne natten over.
  3. Forvarm ovnen til 185 ° varmluft. Fyll deigen i sprøyteposen, og form ringer av 8–10 cm deig. Legg ringene side om side på en stekeplate dekket med bakepapir, og stek 1 stekeplate om gangen i ca. 8 minutter, til vaniljekransene er lett gylne.

LES OGSÅ: Disse kjeksene er en drøm for deg som elsker lakris!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer