Pistasjkake med melkesjokolade-ganache
6 personer
Tid: 40 min
Kjøletid: Minst 8 timer
Steketid: 25 min
Ingredienser
100 g smør
100 g hvit sjokolade
2 egg
75 g sukker
50 usaltede pistasjnøtter u/skall
50 g mandelmel
¼ ts salt
1 springform, 18 cm i diameter
Melkesjokolade-ganache
200 g melkesjokolade
120 ml kremfløte
20 g glukosesirup
1 klype flaksalt
Pssst, dette er det beste stedet å oppbevare sjokoladen!
Pynt
20 g melkesjokolade
10 g usaltede pistasjnøtter u/skall
ev. sjokoladekuler

Biff av blomkål? Ja, det fungerer faktisk!
Slik gjør du
1. Skru ovnen på 175°, og legg bakepapir i bunnen av springformen. Smelt smøret, og tilsett hakket hvit sjokolade. Rør rundt så sjokoladen smelter sammen med smøret.
2. Pisk egg og sukker luftig i en skål med en elektrisk pisker. Rør sjokolade-smør-blandingen i. Kjør pistasjnøttene til fint mel i en blender eller minihakker. Vend pistasjmel, mandelmel og salt i deigen til den er jevn og ensartet. Hell deigen i formen, og stek pistasjkaken i ovnen i ca. 25 minutter. Avkjøl bunnen helt.
3. Melkesjokolade-ganache: Hakk sjokoladen fint, og hell den i en skål. Ha fløte og glukosesirup i en liten kasserolle, og varm det opp til kokepunktet. Hell den varme fløteblandingen over sjokoladen, og rør med sirkelbevegelser i midten av skålen med en slikkepott til sjokoladen smelter og ganachen samler seg og blir fin og blank.
4. Smak ganachen til med litt salt. Fordel ganachen oppå den avkjølte pistasjkaken i et jevnt lag, og sett kaken i kjøleskap til neste dag.
5. Pynt: Anrett kaken på et fat. Smelt sjokoladen, og dekorer toppen av kaken med den smeltede sjokoladen i et valgfritt mønster. Pynt med grovhakkede pistasjnøtter og eventuelt små sjokoladekuler.
Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Kaken for deg som elsker hvit sjokolade, bringebær og lakris!

Panna cotta med noe godt på toppen!
