BAKVERK: Dersom du er glad i pistasnøtter er dette snurrene for deg! FOTO: Betina Hastoft
BAKVERK: Dersom du er glad i pistasnøtter er dette snurrene for deg! FOTO: Betina Hastoft Vis mer

Bakverk:

Pistasjsnurrer med hvit sjokolade

Når du først har mestret brettingen, er det ingen sak å lage de lekre pistasjsnurrene.

Pistasjsnurrer med hvit sjokolade

12 stk./ Tid: 40 minutter/ Hevetid: I alt 1 time og 15 minutter/ Baketid: 20 minutter

Ingredienser:

  • 2 dl melk
  • 25 g gjær
  • 1 ts salt
  • 50 g sukker
  • 1 egg
  • 75 g smør
  • ca. 450 g hvetemel

Smørkrem og pynt:

  • 100 g mykt smør
  • 100 g sukker
  • 100 g hvit sjokolade
  • 50 g usaltede pistasjkjerner
  • 1 egg til pensling
  • hvit sjokolade eller glasur

LES OGSÅ: Denne brownien er alle Dumle-elskeres drøm!

Slik gjør du:

  1. Lun melken. Rør gjæren ut i melken i en bolle. Rør salt, sukker og egg i. Smuldre smøret i halvparten av melet, og rør det i gjærblandingen. Tilsett resten av melet, litt av gangen, og elt deigen grundig til den er myk og smidig. Bruk ev. en miksmaster. La deigen hvile tildekket i 45 minutter.
  2. Slå deigen ned, og rull den ut med en kjevle på et meldrysset bord til en stor firkant på ca. 30 × 40 cm.
  3. SMØRKREM OG PYNT: Rør smør og sukker sammen, og fordel det på halvparten av deigen. Hakk sjokolade og pistasjkjerner fint, og dryss det over. Brett den andre halvpart av deigen over, og rull litt ekstra så deigen måler 30 × 20 cm. Skjær deigen i 12 strimler, ca. 2 cm brede, og sno dem til en spiral. Drei spiralen som en snegle rundt 2 fingre, og slå en knute i midten til slutt. Legg dem på en stekeplate med bakepapir, og pensle med sammenpisket egg. La dem heve i 30 minutter til dobbel størrelse.
  4. Bak dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 200°. Pynt de lune snurrene med smeltet hvit sjokolade eller glasur.

LES OGSÅ: Denne kaken er søt, salt og sprø - og perfekt til ettermiddagskaffen!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: