TORSDAGSPIZZA: Denne spennende pizzaen vil være til glede for hele familien! Foto: Anders Schønnemann
TORSDAGSPIZZA: Denne spennende pizzaen vil være til glede for hele familien! Foto: Anders Schønnemann Vis mer

Matplan

Pizza med bresaola og parmesan

Deilig og smakfull pizza slår vel aldri feil?

Tid beregnet på denne retten: 70 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

 

Ingredienser:

  • 25 g gjær
  • 2½ dl lunkent vann
  • 2 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 2 ss olivenolje
  • 150 g rugmel
  • ca. 225 g hvetemel
  • mel til utbaking

 

Fyll:

  • 1 dl hakkede tomater
  • 1 hvitløkfedd, revet
  • 2 ss olivenolje
  • salt
  • 1 fersk mozzarella, 125 g
  • ca. 80 g bresaola
  • 50 g ruccola
  • masse høvlet parmesan
TIPS: Hvis du helst vil unngå poteter, kan du erstatte dem med tykke skiver grillet squash. Foto: All Over Press
TIPS: Hvis du helst vil unngå poteter, kan du erstatte dem med tykke skiver grillet squash. Foto: All Over Press Vis mer

Tilbehør:

  • salat

 

Slik gjør du:

1. Løs opp gjæren i lunkent vann. Ha i salt, sukker og olje, rør inn melet til slutt, litt om gangen, til deigen kan eltes. Elt deigen til den er myk og smidig, og la den heve i romtemperatur i 40 minutter (eller natten over i kjøleskap, hvis du har tid).

2. Rør tomatene sammen med hvitløk, olivenolje og salt. Sett ovnen på 220° (eller så varmt som mulig), og sett en stekeplate i ovnen.

3. Del deigen i 2 deler som du ruller ut på hvert sitt stykke bakepapir. Smør dem med tomatsaus, og topp med mozzarella. Stek dem på den varme stekeplaten i ovnen i 6‒12 minutter, eller til de er ferdige.

4. Topp de varme pizzaene med bresaola, ruccola og parmesan, og server straks.

 

God middag!

 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: