GRØNNKÅL: Grønnkål har kort sesong, så husk å bruke denne sunne kålen mens du får tak i den, og få masse vitamin B og C, folat og jern innabords. Foto: All Over Press
GRØNNKÅL: Grønnkål har kort sesong, så husk å bruke denne sunne kålen mens du får tak i den, og få masse vitamin B og C, folat og jern innabords. Foto: All Over Press Vis mer

Ukens Matplan

Pizza med grønnkål

Nå er sesongen inne for å prøve pizza med grønnkål!

Tid beregnet på denne retten: 35 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2–3

Ingredienser:

  • 1 rull ferdig fullkornspizzadeig
  • Olivenolje til steking
  • 300 g champignon
  • Salt og nykvernet pepper
  • 150 g fersk grønnkål
  • 1 knivspiss chiliflak
  • Revet skall av 1 sitron
  • 180 g ricotta
  • 50 g pecorino
SPESIELL PIZZA: Det finnes ingen grenser for hva man kan gjøre på en pizza. Hvorfor ikke prøve denne med grønnkål. Foto: All Over Press
SPESIELL PIZZA: Det finnes ingen grenser for hva man kan gjøre på en pizza. Hvorfor ikke prøve denne med grønnkål. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Varm opp ovnen til 200 grader. Legg pizzadeigen på en stekeplate med bakepapir.
2. Rens champignonen og skjær den i skiver. Skyll grønnkålen og skjær den i strimler (fjern de grove stilkene). Stek champignonen i olje i en stekepanne. Krydre med salt og pepper. Slå av varmen og bland grønnkål, chiliflak og revet sitronskall sammen med champignonen i pannen.
3. Smør ricotta utover pizzadeigen i et jevnt lag og fordel grønnsakene fra stekepannen utover pizzaen. Stek pizzaen i ovnen i ca. 15 minutter til bunnen er sprø. Ta pizzaen ut av ovnen, dryss over ferskrevet pecorino, og server straks.

God middag!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: