GRØNNKÅL: Grønnkål har kort sesong, så husk å bruke denne sunne kålen mens du får tak i den, og få masse vitamin B og C, folat og jern innabords. Foto: All Over Press
GRØNNKÅL: Grønnkål har kort sesong, så husk å bruke denne sunne kålen mens du får tak i den, og få masse vitamin B og C, folat og jern innabords. Foto: All Over Press Vis mer

Ukens Matplan

Pizza med grønnkål

Nå er sesongen inne for å prøve pizza med grønnkål!

Publisert

Tid beregnet på denne retten: 35 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2–3

Ingredienser:

  • 1 rull ferdig fullkornspizzadeig
  • Olivenolje til steking
  • 300 g champignon
  • Salt og nykvernet pepper
  • 150 g fersk grønnkål
  • 1 knivspiss chiliflak
  • Revet skall av 1 sitron
  • 180 g ricotta
  • 50 g pecorino
SPESIELL PIZZA: Det finnes ingen grenser for hva man kan gjøre på en pizza. Hvorfor ikke prøve denne med grønnkål. Foto: All Over Press
SPESIELL PIZZA: Det finnes ingen grenser for hva man kan gjøre på en pizza. Hvorfor ikke prøve denne med grønnkål. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Varm opp ovnen til 200 grader. Legg pizzadeigen på en stekeplate med bakepapir.
2. Rens champignonen og skjær den i skiver. Skyll grønnkålen og skjær den i strimler (fjern de grove stilkene). Stek champignonen i olje i en stekepanne. Krydre med salt og pepper. Slå av varmen og bland grønnkål, chiliflak og revet sitronskall sammen med champignonen i pannen.
3. Smør ricotta utover pizzadeigen i et jevnt lag og fordel grønnsakene fra stekepannen utover pizzaen. Stek pizzaen i ovnen i ca. 15 minutter til bunnen er sprø. Ta pizzaen ut av ovnen, dryss over ferskrevet pecorino, og server straks.

God middag!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer