Tid beregnet på denne retten: 50 min
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4
Ingredienser:
- 2 pakker ferdiglaget fullkornspizzadeig
- 8 skiver parmaskinke
- 250 g ruccola
- 50 g ristede pinjekjerner
- 50 g ferskhøvlede parmesanflak
Tomatsaus
- 1 løk
- 1 hvitløkfedd
- 1 ss olje til steking
- 2 ts tomatpuré
- 2 bokser flådde tomater
- 1 ss tørket oregano
- salt og nykvernet pepper
- fersk basilikum
Tilbehør
- blandet grønn salat

Slik gjør du:
1. Tomatsaus: Skrell løk og hvitløk og finhakk dem. Stek dem blanke i olje i en kjele. Tilsett tomatpuré, flådde tomater og oregano. La det småkoke i 30 minutter. Smak til med salt og pepper. Bland til slutt fersk basilikum i tomatsausen.
2. Rull pizzabunnene ut på bakepapir på stekebrett, og fordel tomatsausen over. Legg på parmaskinke og stek pizzaene i ovnen på 220 grader i ca. 12 minutter.
3. Dryss med ruccola, pinjekjerner og parmesanflak. Server pizzaene varme med en grønn salat til.
For en deilig start på uken!