PIZZA: Parmesan smaker mer– og bedre – enn vanlig pizzaost. Dermed trenger du mindre, og sparer kalorier. Foto: Columbus Leth
PIZZA: Parmesan smaker mer– og bedre – enn vanlig pizzaost. Dermed trenger du mindre, og sparer kalorier. Foto: Columbus Leth Vis mer

Hverdagsmat

Pizza med parmaskinke og ruccola

Hva passer vel ikke bedre enn å starte uken med en herlig hjemmelaget og sunn pizza?

Tid beregnet på denne retten: 50 min
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 2 pakker ferdiglaget fullkornspizzadeig
  • 8 skiver parmaskinke
  • 250 g ruccola
  • 50 g ristede pinjekjerner
  • 50 g ferskhøvlede parmesanflak

Tomatsaus

  • 1 løk
  • 1 hvitløkfedd
  • 1 ss olje til steking
  • 2 ts tomatpuré
  • 2 bokser flådde tomater
  • 1 ss tørket oregano
  • salt og nykvernet pepper
  • fersk basilikum

Tilbehør

  • blandet grønn salat
TIPS: Pizza på forvarmede stekeplater får ekstra sprø Foto: Columbus Leth
TIPS: Pizza på forvarmede stekeplater får ekstra sprø Foto: Columbus Leth Vis mer

Slik gjør du:

1. Tomatsaus: Skrell løk og hvitløk og finhakk dem. Stek dem blanke i olje i en kjele. Tilsett tomatpuré, flådde tomater og oregano. La det småkoke i 30 minutter. Smak til med salt og pepper. Bland til slutt fersk basilikum i tomatsausen.

2. Rull pizzabunnene ut på bakepapir på stekebrett, og fordel tomatsausen over. Legg på parmaskinke og stek pizzaene i ovnen på 220 grader i ca. 12 minutter.

3. Dryss med ruccola, pinjekjerner og parmesanflak. Server pizzaene varme med en grønn salat til.

For en deilig start på uken!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: