Hverdagsmat

Pizza med parmaskinke og ruccola

Hva passer vel ikke bedre enn å starte uken med en herlig hjemmelaget og sunn pizza?

PIZZA: Parmesan smaker mer– og bedre – enn vanlig pizzaost. Dermed trenger du mindre, og sparer kalorier. Foto: Columbus Leth
PIZZA: Parmesan smaker mer– og bedre – enn vanlig pizzaost. Dermed trenger du mindre, og sparer kalorier. Foto: Columbus Leth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 50 min
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 2 pakker ferdiglaget fullkornspizzadeig
  • 8 skiver parmaskinke
  • 250 g ruccola
  • 50 g ristede pinjekjerner
  • 50 g ferskhøvlede parmesanflak

Tomatsaus

  • 1 løk
  • 1 hvitløkfedd
  • 1 ss olje til steking
  • 2 ts tomatpuré
  • 2 bokser flådde tomater
  • 1 ss tørket oregano
  • salt og nykvernet pepper
  • fersk basilikum

Tilbehør

  • blandet grønn salat
TIPS: Pizza på forvarmede stekeplater får ekstra sprø Foto: Columbus Leth
TIPS: Pizza på forvarmede stekeplater får ekstra sprø Foto: Columbus Leth Vis mer

Slik gjør du:

1. Tomatsaus: Skrell løk og hvitløk og finhakk dem. Stek dem blanke i olje i en kjele. Tilsett tomatpuré, flådde tomater og oregano. La det småkoke i 30 minutter. Smak til med salt og pepper. Bland til slutt fersk basilikum i tomatsausen.

2. Rull pizzabunnene ut på bakepapir på stekebrett, og fordel tomatsausen over. Legg på parmaskinke og stek pizzaene i ovnen på 220 grader i ca. 12 minutter.

3. Dryss med ruccola, pinjekjerner og parmesanflak. Server pizzaene varme med en grønn salat til.

For en deilig start på uken!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer