Ukens Matplan

Pizza med rosenkål og mascarpone

WOW! Rosenkål på pizzaen må prøves.

ROSENKÅL: Ja visst, rosenkål funker også på pizza!  Foto: All Over Press
ROSENKÅL: Ja visst, rosenkål funker også på pizza! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: SlowfoodAntall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:25 g gjær2½ dl lunkent vann2 ts salt1 ts sukker2 ss olivenoljeca. 450 g hvetemelmel til utbaking

I tillegg:

2 fedd hvitløk, presset¼ dl olivenolje200 g mascarpone1 rødløk i tynne skiver200 g rosenkål, revet eller finsnittet50 g revet parmesanmasse nykvernet pepper

Slik gjør du:

1. Løs opp gjæren i lunkent vann. Ha i salt, sukker og olje, og rør inn melet til slutt, litt om gangen, til deigen kan eltes. Elt deigen til den er myk og smidig, og la den heve ved romtemperatur i 40 minutter (eller natten over i kjøleskap hvis du har tid).2. Sett ovnen på 300 grader (gjerne varmluft), og sett to plater i ovnen. Del deigen i to, og rull dem ut så tynt som mulig på hvert sitt stykke bakepapir.3. Rør sammen hvitløk og olje. Pensle pizzaen med oljen, og ha på mascarpone, rødløk og rosenkål. Dryss med litt salt, og løft bakepapiret og pizzaen over på en varm plate.4. Stek pizzaen til den er sprø, og osten er gyllen. Det tar fra 6 til 12 minutter, avhengig av hvor varm ovnen din er. Dryss med parmesan, og krydre med masse svart pepper. Server straks.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer