ROSENKÅL: Ja visst, rosenkål funker også på pizza!  Foto: All Over Press
ROSENKÅL: Ja visst, rosenkål funker også på pizza! Foto: All Over Press Vis mer

Ukens Matplan

Pizza med rosenkål og mascarpone

WOW! Rosenkål på pizzaen må prøves.

Publisert

Tid beregnet på denne retten: Slowfood
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

I tillegg:

TIPS: Rosenkål kan brukes både rå og kokt. Den kan for eksempel strimles og brukes rå i salater – i tillegg til å være en klassiker kokt eller stekt til kjøtt. Foto: All Over Press
TIPS: Rosenkål kan brukes både rå og kokt. Den kan for eksempel strimles og brukes rå i salater – i tillegg til å være en klassiker kokt eller stekt til kjøtt. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Løs opp gjæren i lunkent vann. Ha i salt, sukker og olje, og rør inn melet til slutt, litt om gangen, til deigen kan eltes. Elt deigen til den er myk og smidig, og la den heve ved romtemperatur i 40 minutter (eller natten over i kjøleskap hvis du har tid).
2. Sett ovnen på 300 grader (gjerne varmluft), og sett to plater i ovnen. Del deigen i to, og rull dem ut så tynt som mulig på hvert sitt stykke bakepapir.
3. Rør sammen hvitløk og olje. Pensle pizzaen med oljen, og ha på mascarpone, rødløk og rosenkål. Dryss med litt salt, og løft bakepapiret og pizzaen over på en varm plate.
4. Stek pizzaen til den er sprø, og osten er gyllen. Det tar fra 6 til 12 minutter, avhengig av hvor varm ovnen din er. Dryss med parmesan, og krydre med masse svart pepper. Server straks.

God middag!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer