Selv om den norske plommesesongen er så godt som over, bugner det av plommer i de fleste matbutikker.
Og hva smaker vel bedre enn en lun plommesuppe på en våt, kald og mørk høstkveld?
Denne dessertsuppen inneholder blant annet kanel- og vaniljestang, så suppen har en veldig spennende smak.

- Plomme er kalorifattig og har en mageregulerende virkning.
- Den inneholder en del A-vitaminer, som blant annet er viktig for synet, samt kalsium og jern, sier Jeanette Roede, som er kommunikasjonssjef og kostholdsekspert i Grete Roede AS.
Dette er oppskriften (6 porsjoner):
Du trenger:
• 16 plommer
• 5 dl vann
• 0,5 dl sukker
• 1 sitron
• 1 kanelstang
• 1 vaniljestang
• 60 g Snøfrisk Naturell
• 2 ts melis
• 2 Digestive kjeks
• 1 ts kanel
Slik gjør du:
Del plommene i 4 og fjern stenene. Bland sitron, sukker, vann, hel kanelstang og vaniljestang, og kok i 3-4 minutter. Sett kasserollen til siden og la det trekke med lokk i 10 minutter. Pisk Snøfrisk med melis glatt. Knus kjeks, og bland dem med kanel. Stek smulene i en tørr stekepanne til de blir gylne.
Server suppen med litt snøfrisk-krem og et dryss av kjeksblandingen over.
Finn flere gode dessertoppskrifter på Greteroede.no!
Næringsfakta: 120 kcal per porsjon.

LES OGSÅ: Smarte dingser for perfekt bakst
Se flere Lett, rett & slett-oppskrifter nedenfor:
- Kesam-is du kan lage selv (50-70 kcal per 40 gram)
- Fristende havrekjeks (155 kcal per kjeks)
- Deilig trollkrem med blåbær og solbær (113 kcal per porsjon)
- Eplekake med mindre sukker og kcal (155 kcal per stykke)
Vi gjør oppmerksom på at Aller Media er deleier i Grete Roede AS.