Ukens Matplan

Polenta med sopp og parmesan

I ukens vegetarrett får du bruk for soppen du har plukket i høst.

VEGGIS: Dette er en luksusvegetarrett som selv en kjøttelsker kan like.  Foto: All Over Press
VEGGIS: Dette er en luksusvegetarrett som selv en kjøttelsker kan like. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 20 minutter

Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

  • 400 g blandet sopp 
  • olivenolje 
  • salt 
  • Polenta 
  • 6 dl vann 
  • 1 dl hvitvin 
  • 1½ dl instant-polenta 
  • 1 ss smør 
  • salt og pepper 
  • litt hakket persille 
  • høvlet parmesan 

Tilbehør:

  • salat 
TIPS: Kantareller er fantastisk i denne retten. Bruk dem alene eller sammen med østerssopp, champignon, portobellosopp, kongeøsterssopp, eller hva du måtte ha av sopp for hånden. Det viktigste er at du får stekt soppen ordentlig, slik at den får en fin stekeskorpe.  Foto: All Over Press
TIPS: Kantareller er fantastisk i denne retten. Bruk dem alene eller sammen med østerssopp, champignon, portobellosopp, kongeøsterssopp, eller hva du måtte ha av sopp for hånden. Det viktigste er at du får stekt soppen ordentlig, slik at den får en fin stekeskorpe. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:


1. Skjær eller riv soppen i munnfullstore biter. Stek den gyllen i olje i en panne. Krydre 
med salt. 
2. Kok opp vann og hvitvin, og pisk inn polentamelet. Pisk i ca. 1 minutt til polentaen 
blir tykk. Ta den av varmen, og rør inn smør. Smak til med salt og pepper. 
3. Anrett polentaen toppet med sopp, persille og parmesan, og server straks med 
salat til. 

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer