I ukens vegetarrett får du bruk for soppen du har plukket i høst.
VEGGIS: Dette er en luksusvegetarrett som selv en kjøttelsker kan like. Foto: All Over Press
Vis mer
MarenLøhre
Publisert Sist oppdatert
Tid beregnet på denne retten: 20 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2
Ingredienser:
400 g blandet sopp
olivenolje
salt
Polenta
6 dl vann
1 dl hvitvin
1½ dl instant-polenta
1 ss smør
salt og pepper
litt hakket persille
høvlet parmesan
Tilbehør:
salat
TIPS: Kantareller er fantastisk i denne retten. Bruk dem alene eller sammen med østerssopp, champignon, portobellosopp, kongeøsterssopp, eller hva du måtte ha av sopp for hånden. Det viktigste er at du får stekt soppen ordentlig, slik at den får en fin stekeskorpe. Foto: All Over Press
Vis mer
Slik gjør du:
1. Skjær eller riv soppen i munnfullstore biter. Stek den gyllen i olje i en panne. Krydre med salt. 2. Kok opp vann og hvitvin, og pisk inn polentamelet. Pisk i ca. 1 minutt til polentaen blir tykk. Ta den av varmen, og rør inn smør. Smak til med salt og pepper. 3. Anrett polentaen toppet med sopp, persille og parmesan, og server straks med salat til.