LAG GJERNE EKSTRA: Så godt og så enkelt. En suppe varmer og metter, og er lett å lage til mange. Lag gjerne ekstra mye når du først er i gang, og frys i porsjonsposer. Foto: All Over Press
LAG GJERNE EKSTRA: Så godt og så enkelt. En suppe varmer og metter, og er lett å lage til mange. Lag gjerne ekstra mye når du først er i gang, og frys i porsjonsposer. Foto: All Over Press Vis mer

Ukens Matplan

Potet og purresuppe

Smakfull og superenkel suppe!

Publisert

Tid beregnet på denne retten: 40 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser

Tilbehør:

TIPS:Det er stor kvalitetsforskjell på buljong. Kjøp en ordentlig grønnsakbuljong, eller bruk vann i stedet.  Foto: All Over Press
TIPS:Det er stor kvalitetsforskjell på buljong. Kjøp en ordentlig grønnsakbuljong, eller bruk vann i stedet. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Skjær purrene i tynne skiver, og skyll dem flere ganger i kaldt vann. Stek purrer, hvitløk og potet i olivenolje i en stor, varm gryte. Det skal ikke ta farge, men må gjerne steke i 5–8 minutter. Hell vinen på, og la den koke nesten helt inn.
2. Tilsett buljong, bind persillestilker og laurbærblad sammen med litt kjøttsnor, og ha dem i suppen. La suppe småkoke under lokk i cirka 30 minutter. Fisk persillestilker og laurbærblad opp, og mos suppen med en stavmikser.
3. Smak til med salt og pepper. Anrett i dype, gjerne varme tallerkener. Vend persille og løk med litt sitronsaft og olivenolje, og bruk det som garnityr. Server med grovbrød til.

God middag!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer