Oppskrifter:

Potet på 4 ulike måter

Poteten er en vidunderråvare. Den kan kokes, bakes, rives og skjæres i tynne skiver og bli til chips. Her er fire ulike variasjoner av den populære rotfrukten.

FOTO: Betina Hastoft
FOTO: Betina Hastoft Vis mer
Publisert

Ovnsbakt potetmos

4 personerTid: 60 minutter

Ingredienser 1 kg store poteter 2 laurbærblad ½–1 dl helmelk ½ dl kremfløte 2 ss smør salt og pepper 2 egg 50 g parmesan smør til formene

1. Skrell potetene, og skjær dem i grove terninger. Kok dem møre i en kjele med usaltet vann og laurbærblader i ca. 20 minutter. 2. Sett ovnen på 200°. Hell vannet av potetene, og fjern laurbærbladene. 3. Mos potetene, og tilsett melk, fløte og smør. Rør mosen godt sammen, og smak til med salt og pepper. Juster eventuelt konsistensen med mer melk. 4. Skill eggene i plommer og hviter, og rør plommene i potetmosen. Pisk hvitene stive med en elektrisk pisker, og vend dem forsiktig i mosen. 5. Fordel potetmosen i smurte ramekiner, og dryss over et lag nyrevet parmesan. Stek potetmosen i ovnen i 20–25 minutter. Sett eventuelt ovnen på grillfunksjon de siste 3–5 minuttene, så overflaten blir sprø.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer