POTETSALAT MED KYLLING OG PEANØTT-CHILIDRESSING: En utradisjonell salat fylt med kylling, grønnsaker og potet. Dressingen er myk og kremete med en spennende smak. Foto: Henrik Freek Christensen
POTETSALAT MED KYLLING OG PEANØTT-CHILIDRESSING: En utradisjonell salat fylt med kylling, grønnsaker og potet. Dressingen er myk og kremete med en spennende smak. Foto: Henrik Freek Christensen Vis mer

Potetsalat Middag

Potetsalat med kylling og peanøtt-chilidressing

En salat fylt med herlige smaker. En deilig kombinasjon!

Tid beregnet på denne retten: 40 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 400 g kyllingbrystfileter
  • 600 g små poteter med skall
  • 100 g ferske babyspinatblader
  • 3 vårløk
  • 200 g edamamebønner uten belg (frosne, opptinte)
  • salt og nykvernet pepper

Dressing

  • 2 ss peanøttsmør
  • 1 dl crème fraîche lett
  • 1 lime
  • 2 ss mangochutney
  • ½ – 1 ss søt chilisaus

Til servering

  • 50 g cashewnøtter
  • eventuelt tørkede chiliflak
Hverdagsmad.
Stegte kartofler med tomat og spinat. Foto: Henrik Freek Christensen
Hverdagsmad. Stegte kartofler med tomat og spinat. Foto: Henrik Freek Christensen Vis mer

Slik gjør du:

1. Kok eller stek kyllingfiletene i 8–10 minutter til de er gjennomstekte. La dem avkjøles. Skjær eller riv kjøttet i mindre stykker.

2. Skrubb potetene og kok dem i ca. 15 minutter til de er møre. La dem avkjøles i vannet. Del dem i to eller fire stykker.

3. Skyll og slyng spinaten. Rens vårløken og finhakk dem. Bland alle ingrediensene og anrett potetsalaten på et fat.

4. Dressing: Rør sammen alle ingrediensene til dressingen.

5. Servering: Fordel dressingen over salaten. Dryss med cashewnøtter og eventuelt noen chiliflak.

La deg inspirere og følg våre mattips!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: