<strong>POTETSALAT MED KYLLING OG PEANØTT-CHILIDRESSING:</strong> En utradisjonell salat fylt med kylling, grønnsaker og potet. Dressingen er myk og kremete med en spennende smak. Foto: Henrik Freek Christensen
POTETSALAT MED KYLLING OG PEANØTT-CHILIDRESSING: En utradisjonell salat fylt med kylling, grønnsaker og potet. Dressingen er myk og kremete med en spennende smak. Foto: Henrik Freek Christensen Vis mer

Potetsalat Middag

Potetsalat med kylling og peanøtt-chilidressing

En salat fylt med herlige smaker. En deilig kombinasjon!

Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 40 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 400 g kyllingbrystfileter
  • 600 g små poteter med skall
  • 100 g ferske babyspinatblader
  • 3 vårløk
  • 200 g edamamebønner uten belg (frosne, opptinte)
  • salt og nykvernet pepper

Dressing

  • 2 ss peanøttsmør
  • 1 dl crème fraîche lett
  • 1 lime
  • 2 ss mangochutney
  • ½ – 1 ss søt chilisaus

Til servering

  • 50 g cashewnøtter
  • eventuelt tørkede chiliflak
Hverdagsmad.
Stegte kartofler med tomat og spinat. Foto: Henrik Freek Christensen
Hverdagsmad. Stegte kartofler med tomat og spinat. Foto: Henrik Freek Christensen Vis mer

Slik gjør du:

1. Kok eller stek kyllingfiletene i 8–10 minutter til de er gjennomstekte. La dem avkjøles. Skjær eller riv kjøttet i mindre stykker.

2. Skrubb potetene og kok dem i ca. 15 minutter til de er møre. La dem avkjøles i vannet. Del dem i to eller fire stykker.

3. Skyll og slyng spinaten. Rens vårløken og finhakk dem. Bland alle ingrediensene og anrett potetsalaten på et fat.

4. Dressing: Rør sammen alle ingrediensene til dressingen.

5. Servering: Fordel dressingen over salaten. Dryss med cashewnøtter og eventuelt noen chiliflak.

La deg inspirere og følg våre mattips!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer