POTETSUPPE: Suppe laget av poteter får en deilig, kremete konsistens. Derfor er det godt med litt sprøtt på toppen. Foto: Henrik Freek Christensen
POTETSUPPE: Suppe laget av poteter får en deilig, kremete konsistens. Derfor er det godt med litt sprøtt på toppen. Foto: Henrik Freek Christensen Vis mer

Potetsuppe

Potetsuppe med grønnsaker og chorizo

For deg som ønsker suppen mer spennende!

Tid beregnet på denne retten: 40 min
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 250 g poteter
  • 1 liten persillerot
  • ½ blomkålhode
  • 1 bunt vårløk
  • 2 ss olivenolje til steking
  • 1 knivspiss tørkede chiliflak
  • 1 l grønnsaks- eller hønsebuljong
  • 2 ss kremost naturell
  • salt og nykvernet pepper

Topping

  • 70 g tørket chorizopølse i skiver
  • 1 liten rød paprika
  • 2–3 ss hakket gressløk

Tilbehør

  • godt brød
TIPS: Pastinakk eller sellerirot kan brukes istedenfor persillerot. Foto: Henrik Freek Christensen
TIPS: Pastinakk eller sellerirot kan brukes istedenfor persillerot. Foto: Henrik Freek Christensen Vis mer

Slik gjør du:

1. Skrell poteter og persillerot, skjær dem i mindre stykker. Skyll blomkålen og del den i små buketter. Skjær blomkålstilken i mindre stykker. Rens vårløken og grovhakk den.

2. Stek alt sammen i olivenolje i en stor kjele. Dryss over chiliflak og hell buljongen over. Kok under lokk i en ½ time. Blend suppen med en stavmikser. Pisk i kremosten, og varm suppen så den blir gjennomvarm. Smak til med salt og pepper.

3. Topping: Skjær chorizo i strimler. Rens paprikaen og skjær den i små terninger. Sprøstek chorizostrimlene i en tørr og veldig varm panne. Tilsett paprika og stek videre i 2–3 minutter. Server suppen med den sprø toppingen, et dryss av gressløk og brød som tilbehør.

Håper retten lever opp til forventningene!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: