Tid beregnet på denne retten: 40 minAntall porsjoner i denne oppskriften: 4
Ingredienser:
- 250 g poteter
- 1 liten persillerot
- ½ blomkålhode
- 1 bunt vårløk
- 2 ss olivenolje til steking
- 1 knivspiss tørkede chiliflak
- 1 l grønnsaks- eller hønsebuljong
- 2 ss kremost naturell
- salt og nykvernet pepper
Topping
- 70 g tørket chorizopølse i skiver
- 1 liten rød paprika
- 2–3 ss hakket gressløk
Tilbehør
- godt brød
Slik gjør du:
1. Skrell poteter og persillerot, skjær dem i mindre stykker. Skyll blomkålen og del den i små buketter. Skjær blomkålstilken i mindre stykker. Rens vårløken og grovhakk den.
2. Stek alt sammen i olivenolje i en stor kjele. Dryss over chiliflak og hell buljongen over. Kok under lokk i en ½ time. Blend suppen med en stavmikser. Pisk i kremosten, og varm suppen så den blir gjennomvarm. Smak til med salt og pepper.
3. Topping: Skjær chorizo i strimler. Rens paprikaen og skjær den i små terninger. Sprøstek chorizostrimlene i en tørr og veldig varm panne. Tilsett paprika og stek videre i 2–3 minutter. Server suppen med den sprø toppingen, et dryss av gressløk og brød som tilbehør.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger