POTETSUPPE: Suppe laget av poteter får en deilig, kremete konsistens. Derfor er det godt med litt sprøtt på toppen. Foto: Henrik Freek Christensen
POTETSUPPE: Suppe laget av poteter får en deilig, kremete konsistens. Derfor er det godt med litt sprøtt på toppen. Foto: Henrik Freek Christensen Vis mer

Potetsuppe

Potetsuppe med grønnsaker og chorizo

For deg som ønsker suppen mer spennende!

Publisert

Tid beregnet på denne retten: 40 min
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

Topping

Tilbehør

TIPS: Pastinakk eller sellerirot kan brukes istedenfor persillerot. Foto: Henrik Freek Christensen
TIPS: Pastinakk eller sellerirot kan brukes istedenfor persillerot. Foto: Henrik Freek Christensen Vis mer

Slik gjør du:

1. Skrell poteter og persillerot, skjær dem i mindre stykker. Skyll blomkålen og del den i små buketter. Skjær blomkålstilken i mindre stykker. Rens vårløken og grovhakk den.

2. Stek alt sammen i olivenolje i en stor kjele. Dryss over chiliflak og hell buljongen over. Kok under lokk i en ½ time. Blend suppen med en stavmikser. Pisk i kremosten, og varm suppen så den blir gjennomvarm. Smak til med salt og pepper.

3. Topping: Skjær chorizo i strimler. Rens paprikaen og skjær den i små terninger. Sprøstek chorizostrimlene i en tørr og veldig varm panne. Tilsett paprika og stek videre i 2–3 minutter. Server suppen med den sprø toppingen, et dryss av gressløk og brød som tilbehør.

Håper retten lever opp til forventningene!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer