Purregrateng

Purregrateng med grønn salat

Hva med denne lekre gratengen på mandag?

UTSØKT: Grateng behøver slettes ikke være kjedelig. Denne varianten smaker utsøkt! Foto: All Over Press
UTSØKT: Grateng behøver slettes ikke være kjedelig. Denne varianten smaker utsøkt! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 35 minutter (steketid: 50 minutter)
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

Gratengrøre

  • 35 g smør
  • 50 g hvetemel
  • 2 ½ dl lettmelk
  • salt og nykvernet pepper
  • litt ferskrevet muskatnøtt
  • 25 g ferskrevet parmesan
  • 3 egg

Fyll

  • 3 purrer
  • 2 ss olje
  • saft av 1 sitron
  • salt og nykvernet pepper

Grønn salat

  • 100 g grønne salatblader
  • 1 ss olje
  • 1 ss eddik
  • salt og nykvernet pepper
  • ferskhøvlede parmesanflak

Til servering

  • eventuelt grovt brød
LEKKER PURRE: I kostholdsrådene fra 2011 trakk Helsedirektoratet fram purre, i tillegg til løk hvitløk og andre løktyper, som ekstra helsebringende. Purre er derfor en grønnsak man med fordel kan spise mer av. Foto: All Over Press
LEKKER PURRE: I kostholdsrådene fra 2011 trakk Helsedirektoratet fram purre, i tillegg til løk hvitløk og andre løktyper, som ekstra helsebringende. Purre er derfor en grønnsak man med fordel kan spise mer av. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Gratengrøre: Smelt smøret i en tykkbunnet kjele, og rør i melet så det blir en klump. Rør melken i, litt etter litt, kok røren på svak varme i ca. 10 minutter under konstant røring. Smak til med salt, pepper, muskatnøtt og parmesan. Del eggene i hviter og plommer hver for seg. Rør i en eggeplomme om gangen når røren er litt avkjølt.
2. Fyll: Rens purrene og finsnitt dem. Kok purrene i 30 sekunder i en kjele med kokende, saltet vann. La dem dryppe godt av i et dørslag. Bland dem med olje, sitronsaft, salt og pepper. Bland purren i gratengrøren. Pisk eggehvitene helt stive med en elektrisk visp, og fold hviten forsiktig inn i gratengrøren, så røren blir lett og luftig.
3. Fordel gratengrøren med purrefyllet i en stor, smurt ildfast form, og stek retten i ovnen ved 175 grader i 40–50 minutter til gratengen har hevet godt og er gyllen på toppen.
4. Grønn salat: Skyll og tørk salaten. Bland sammen olje, eddik, salt og pepper til en dressing, og bland den i salaten. Dryss over parmesanflak. Server purregratengen med grønn salat og eventuelt grovt brød til.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer