PYTT I PANNE: Denne middagen er perfekt for deg som har litt dårlig tid. FOTO: Nina Malling
PYTT I PANNE: Denne middagen er perfekt for deg som har litt dårlig tid. FOTO: Nina Malling Vis mer

Middagstips:

Pytt i panne med stekt egg

Pytt i panne er gjerne restemat, men må slett ikke være det.

Pytt-i-panne med stekte egg

4 porsjoner / Tid: 45 min

Ingredienser:

  • 500 g poteter
  • 300 g gulrøtter
  • 1 ss olivenolje
  • salt
  • nykvernet pepper
  • 4 svinekoteletter
  • smør til steking
  • 1 stor løk
  • 1–3 ss worcestershiresaus
  • 4 egg

Servering:

  • syltede rødbeter
  • bredbladet persille

Et godt tips! Erstatt gjerne kotelettene med mørt storfekjøtt.

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175 °. Skrubb og skjær poteter og gulrøtter i terninger. Fordel terningene på en bakeplate med bakepapir, og bland med olje og salt. Stek i ovnen i 20 minutter, til de blir møre og gylne.
  2. Skjær kotelettene i terninger, og stek i smør i en panne til de er gylne. Strø på salt og pepper. Legg poteter og gulrotbiter til side på en tallerken.
  3. Rens og finhakk løk. Stek løken i en panne til den blir myk og blank. Tilsett de bakte potet- og gulrotterningene og kotelettene, og stek et par minutter.
  4. Smak til med salt, pepper og worcestershiresaus.
  5. Legg pytt-i-panne på serveringsfat, og stek eggene i pannen. Server retten med syltede rødbeter og persille.

LES OGSÅ: Nå er den nordiske dietten supertrendy

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: