Dessert:

Rabarbra-medaljonger med vaniljekrem

Om du har rabarbra i hagen, er denne oppskriften perfekt!

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Rabarbra-medaljonger med vaniljekrem

8 personer
Tid: 50 min
Kjøletid mørdeig: 30 min
Steketid: 30 min

Ingredienser
Mørdeigsbunn

1 cm fersk ingefær
125 g smør
250 g hvetemel
75 g melis
1 egg
utstikkere, 6–7 cm i diameter

Stekt rabarbra
300 g renset rabarbra
1 vaniljestang
100 g sukker

Vaniljekrem
2 ½ dl kremfløte
1 ½ ss flytende honning
1 sprøytepose med stjernetut

Pynt
50 g hvit sjokolade
1 ½ ss usaltede pistasjnøtter uten skall

Slik gjør du

1. Mørdeigsbunn: Skrell ingefæren, og riv den fint. Skjær smøret i terninger. Smuldre smøret i melet med fingrene i en bolle. Tilsett inge­færen, melis og egg, og elt det raskt sammen. Sett deigen i kjøleskapet i 30 minutter.
2. Stekt rabarbra: Skru ovnen på 200°. Skjær rabarbraen i skiver på ½ cm, og ha dem i en ildfast form. Del vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Bland vaniljefrøene med 2 ss av sukkeret. Dryss sukker og 1 ss vanilje­sukker over rabarbraskivene, og legg ved den tomme vaniljebelgen. Stek rabarbraene møre i ovnen i 15–20 minutter. Ta dem ut av ovnen, og ­avkjøl. Renn av rabarbrasaften i en sikt.
3. Kjevle ut mørdeigbunnen på et meldrysset bord, så den er ca. 3 mm tykk. Stikk ut 16 ­sirkler med en utstikker. Plasser sirklene på 2 stekeplater dekket med bakepapir. Stek mørdeigsbunnene i ovnen i 8–10 minutter, til de er ­gylne og ferdigstekte. Avkjøl på rist.
4. Vaniljekrem: Pisk fløten til krem med en elektrisk visp, og vend det sammen med honning og resten av vaniljesukkeret. Fyll ­kremen i en sprøytepose med stjernetut.
5. Pynt: Hakk sjokoladen, og smelt den i en skål over vannbad. Hakk pistasjnøttene. Pynt halvparten av mørdeigsbunnene med 1 ½ ts smeltet sjokolade. Plasser en bit stekt ­rabarbra oppå, og dryss pistasjnøtter over.
6. Servering: Sett resten av mørdeigs­bunnene på et fat, og sprøyt dem med et lag vanilje­krem. Legg 1 ss stekt rabarbra oppå, plasser de pyntede mørdeigslokkene oppå der igjen, og server straks – mens de fortsatt er sprø.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer