Ukens Matplan

Rask kyllingsuppe

Prøv denne deilige og magre kyllingsuppen!

MAGER OG SUNN: Dette er noe å varme seg på! Og med alt det gode i, mager kylling og råsunn brokkoli. Foto: All Over Press
MAGER OG SUNN: Dette er noe å varme seg på! Og med alt det gode i, mager kylling og råsunn brokkoli. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 20 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

  • 1 dl perlebygg
  • salt
  • 2 kyllingbryst
  • 8‒10 dl grønnsaksbuljong
  • 400 g brokkoli i små buketter
  • 2 purrer i tynne skiver
  • salt og pepper
  • litt brønnkarse til pynt
TIPS: Hvis du spiser grovt brød til i stedet for å ha perlebygg i, kan du lage denne suppen på bare 10 minutter.



Hurtig hønsesuppe (20 min). - Foto: All Over Press
TIPS: Hvis du spiser grovt brød til i stedet for å ha perlebygg i, kan du lage denne suppen på bare 10 minutter. Hurtig hønsesuppe (20 min). - Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Skyll perlebyggen, og kok den i usaltet vann i 15‒20 minutter, eller til den er mør. Ha i litt salt, og hell av overflødig vann.  

2. Skjær kyllingen i skiver, tørk med kjøkkenpapir. Kok opp buljongen i en gryte. La kyllingen småkoke i 5‒6 minutter.

3. Tilsett brokkoli, og småkok videre i 1 minutt. Ha i purre og perlebygg og småkok videre i ½‒1 minutt, i alt ca. 8‒10 minutter, eller til kyllingen er gjennomkokt.  

4. Smak til med salt og pepper. Server i store skåler, og pynt med litt brønnkarse.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer