ENKEL: Denne retten lager du enkelt på grillen. Foto: All Over Press
ENKEL: Denne retten lager du enkelt på grillen. Foto: All Over Press Vis mer

Scampi

Rekespyd med chilimajones og agurksalat

Prøv asiatisk på grillen med disse herlige marinerte rekene.

Tid beregnet til denne retten: 30 minutter. Marinering: 1 time.
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 24 stk. svarte tigerreker (frosne, tinte)
  • 3 hvitløkfedd
  • 3–4 ss søt chilisaus
  • Saften av 2 lime
  • 6 ss smaksnøytral olje
  • 3 ss fiskesaus

Agurksalat

  • 1 agurk
  • 3 dl vann
  • 9 ss hvitvinseddik
  • 3 ss sukker
  • Salt og nykvernet pepper
  • 1 rødløk
  • 1 bunt fersk koriander

Chilimajones

  • 10 ss majones
  • 2 ss søt chilisaus

Tilbehør

  • 250 g jasminris
TIPS: Ekstra godt blir det om du marinerer rekene dagen før de skal grilles. Foto: All Over Press
TIPS: Ekstra godt blir det om du marinerer rekene dagen før de skal grilles. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

Tin rekene. Bland presset hvitløk, chilisaus, limesaft, olje og fiskesaus i en frysepose. Legg rekene i posen, og la dem marinere minst en time i kjøleskapet.

Kok risen etter anvisning på pakken.

Agurksalat: Del agurken på langs og skrap ut kjernene med en teskje. Skjær agurken 
i tynne skiver, eventuelt på et mandolinjern. Kok opp vannet og rør i eddik og sukker og avkjøl. Smak til med salt og pepper. Finhakk rødløken; bland den med agurken, og hell over sukkerlaken. Dryss koriander over salaten ved servering.

Chilimajones: Bland majones og chilisaus.
Sett de marinerte tigerrekene på et spyd, og stek dem i 4–5 minutter på en varm grill. Server med agurksalat, chilimajones og ris.

God middag!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: