Scampi

Rekespyd med chilimajones og agurksalat

Prøv asiatisk på grillen med disse herlige marinerte rekene.

ENKEL: Denne retten lager du enkelt på grillen. Foto: All Over Press
ENKEL: Denne retten lager du enkelt på grillen. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet til denne retten: 30 minutter. Marinering: 1 time.
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 24 stk. svarte tigerreker (frosne, tinte)
  • 3 hvitløkfedd
  • 3–4 ss søt chilisaus
  • Saften av 2 lime
  • 6 ss smaksnøytral olje
  • 3 ss fiskesaus

Agurksalat

  • 1 agurk
  • 3 dl vann
  • 9 ss hvitvinseddik
  • 3 ss sukker
  • Salt og nykvernet pepper
  • 1 rødløk
  • 1 bunt fersk koriander

Chilimajones

  • 10 ss majones
  • 2 ss søt chilisaus

Tilbehør

  • 250 g jasminris
TIPS: Ekstra godt blir det om du marinerer rekene dagen før de skal grilles. Foto: All Over Press
TIPS: Ekstra godt blir det om du marinerer rekene dagen før de skal grilles. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

Tin rekene. Bland presset hvitløk, chilisaus, limesaft, olje og fiskesaus i en frysepose. Legg rekene i posen, og la dem marinere minst en time i kjøleskapet.

Kok risen etter anvisning på pakken.

Agurksalat: Del agurken på langs og skrap ut kjernene med en teskje. Skjær agurken 
i tynne skiver, eventuelt på et mandolinjern. Kok opp vannet og rør i eddik og sukker og avkjøl. Smak til med salt og pepper. Finhakk rødløken; bland den med agurken, og hell over sukkerlaken. Dryss koriander over salaten ved servering.

Chilimajones: Bland majones og chilisaus.
Sett de marinerte tigerrekene på et spyd, og stek dem i 4–5 minutter på en varm grill. Server med agurksalat, chilimajones og ris.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer